משחק מחשב מעצבן את ישראל: כך בורחים ליילה ואביה מאש צה”ל

השר לבטחון פנים גלעד ארדן פנה להנהלת אפל וגוגל בדרישה להסיר את אפליקציה של משחק פופולארי המדמה אב ובתו המנסים לברוח בסימטאות עזה מאש חיילי צה"ל האכזריים: "המשחק מכיל תוכן שקרי, מכפיש ומטעה"
דוד ליבוביץ
כ"ח תשרי התשע"ז / 30.10.2016 12:30

המסך נפתח, והאב אומר לבתו לרוץ עם האם, כדי שלא יפגעו מהפצצות. האם ובתה רצות, אך אז פוגע פגז באם והיא נופלת.

“אל תישני אמא”, מתייפחת הבת – אך ללא הועיל. בהמשך מבקשת הבת מהאב לשחק כדורגל עם חבריה על שפת הים, אך פגז המגיע מאוניה הורג את כל חבורת הילדים.

לא להאמין, אבל זהו חלק ממשחק מחשב פופולארי, המתאר את ‘פשעיהם’ של חיילי צה”ל, וסבלם של תושבי עזה.

המשחק שזכה לשם “ליילה וצללי המלחמה”, הושק לפני כחצי שנה וזכה עד כה ליותר ממאה אלף הורדות מהפלטפורמות של ‘אפל’ ו’גוגל’.

המשחקים במשחק נכנסים לדמות של ליילה הילדה ואביה, המנסים למצוא מחסה ולנוע בחרבות עזה המופצצת: “הזמן פועל נגדך, המשפחה שלך בסכנה, ואין איפה להסתתר או מה לעשות חוץ מלצאת למסע גבורה ולהגיע למקום מבטחים”.

השר לבטחון פנים גלעד ארגן פנה להנהלת אפל וגוגל בדרישה להסיר את האפליקציה מ’גוגל פליי’ ו’אפל סטור’ באופן מידי, בטענה שהיא מפרה את מדיניות החברות על תוכן פוגעני. “המשחק מכיל תוכן שקרי, מכפיש ומטעה. מדובר באפליקציה תוקפנית ולא רגישה לעם הישראלי שעשויה גם לאיים על שלומם של אנשי מילואים ישראלים”, כתב ארדן במכתב, שבינתיים לא קיבל מענה.

באתר וואלה צויין, כי בדברי ההסבר למשחק בחנויות האפליקציות אמנם אין שום אזכור לעזה או למבצע ‘צוק איתן’, אך באתר האינטרנט של מפתח המשחק, הוא מצהיר כי הוא מבוסס על אירועים אמיתיים, ו”מספר את סיפורה של ילדה קטנה המתגוררת בעזה במהלך המלחמה ב-2014″.

המשחק אינו כולל דמויות ממשיות של חיילי צה”ל, אך מצייר עולם של הפגזות טילים ופצצות שהורגות חפים מפשע ללא סיבה, ומשחזר בריאליסטיות סצנות מ’צוק איתן’ שעליהן זכתה ישראל לגינויים בינלאומיים, כמו הפצצות על מתקני אונר”א או ההתקפה על חוף הים בעזה שבה נהרגו ארבעה ילדים פלסטינים.

גם מפתח המשחק, רשיד אבו עיידה, תושב עזה, כתב באתרו: “זה לא רק משחק, זו קריאה לעזרה… אני אב לשני ילדים. כשהמלחמה בעזה החלה וראיתי את התמונות של הילדים ההרוגים בידי הוריהם הייתי מזועזע, הייתה לי תחושה קשה – שילוב של עצב, חרדה, אמפתיה וכעס. כל מה שחשבתי זה מה אם זה היה קורה לי. בחרתי לשתף את התחושות האלה כדי להעביר מסר איך אנחנו הפלסטינים חיים במצב כזה”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות