סקרים סותרים מצביעים על ניצחון לשני המועמדים. פרשן: מוקדם מדי

נתן פרל
|
כ"ד אלול התשע"ו / 27.09.2016 08:30
בעימות הראשון, שהתנהל לעיניי כ-100 מיליון אמריקנים, איש משני המתמודדים לא סיפק הופעה מבריקה, אולם קלינטון הצליחה להוציא את טראמפ משלוותו • סקר סי-אן-אן: שרת החוץ לשעבר ניצחה בפער של 62% מול 27% • טראמפ: “וואו, הסקרים אומרים שעשינו עבודה טובה – חוץ מסקר CNN שזו תחנה שאני ממילא לא צופה בה”

סקר שערכה הבוקר (שלישי) רשת CNN, התומכת במועמדת הדמוקרטית, לאחר העימות הראשון בין המועמדת הדמוקרטית הילארי קלינטון ויריבה הרפובליקני דונלד קובע כי  שרת החוץ לשעבר ניצחה את איל הנדל”ן הצבעוני בפער של 62% מול 27%.

לצד זאת,  18 מתוך 20 המתלבטים שאספה הרשת קבעו כי המתמודדת הדמוקרטית ניצחה.

הצהרת המתלבטים מצטרפת למספר פרשנים בארצות הברית, ששיבחו את קלינטון על התנהלותה במהלך העימות.

עם זאת,  המועמד הרפובליקני צייץ בטוויטר מספר שעות לאחר העימות: “וואו, הסקרים אומרים שעשינו עבודה טובה – חוץ מסקר CNN שזו תחנה שאני ממילא לא צופה בה”.

טראמפ שיתף תוצאות סקר של רשת CNBC שהצביע על כך ש-61% סברו כי הוא ניצח בעימות, וסקר נוסף של המגזין “Time”, בו זכה ל-59% תמיכה בסקר האינטרנטי שפורסם.

גם ברשת Fox News, המזוהה עם המחנה הרפובליקני, טראמפ מוביל בסקר עם 56% לעומת 34% לקלינטון.

הסוקר הרפובליקני פרנק לונץ, שעובד עם פוקס ניוז ו-CBS, צייץ לאחר העימות בחשבון הטוויטר שלו: “מי ניצח בעימות הלילה? בקבוצת המיקוד שלי שישה אנשים סוברים שטראמפ ניצח, לעומת 16 שאמרו שקלינטון ניצחה”.

לעומתו, הסנאטור טד קרוז, שהתחרה על ראשות המפלגה הרפובליקנית, והכריז על תמיכתו במועמד דונלד טראמפ רק ביום שישי האחרון, שיבח את הופעתו בעימות מול יריבתו הדמוקרטית הילרי קלינטון. “זה היה הנאום הטוב ביותר שלו מאז תחילת הקמפיין. הוא היווה ניגוד חריף לקלינטון בנושאי מסים, חקיקה, משפט והסכם הגרעין ההרסני עם איראן”.

ומה אומרים הפרשנים?

וולף בליצר מה-CNN טען: “קלינטון נכנסה לטראמפ מתחת לעור”. בוב שייפר, פרשן ראשי ברשת CBS, אמר מנגד: “אני לא חושב שטראמפ הפסיד קולות הלילה, ואני לא משוכנע שקלינטון הרוויחה מצביעים”.

שמואל רוזנר,  הפרשן של ‘מעריב’, כתב על העימות: “לא קשה לומר מי הכתה חזק יותר: קלינטון הביטה בטראמפ כמו בילד טעון טיפוח. גיחכה כשהתבלבל, נשפה כשהפריח הבלים”.

עם זאת הוא מסכם: “הצניעות מחייבת לחכות כמה ימים לפני שמחליטים שטראמפ, המגוחך, המסורבל, המגמגם, המתלהם, אכן הפסיד”.

העימות, שנערך במשך 90 דקות, התקיים באוניברסיטת הופסטרה שבלונג איילנד. זהו עימות  ראשון מבין שלושה עימותים שמתוכננים לשניים מול האומה האמריקנית.

המועמדים נדרשו לענות על שאלות בעניינים שעל סדר היום האמריקני. תשובותיהם, תנועות הגוף והבעות הפנים היו, אולי, כלי נוסף בידי ציבור המצביעים שיסייע להם לבחור ב-8 בנובמבר.

לפי ההערכות, כ-100 מיליון איש עקבו אחרי העימות בין שני המתמודדים בארה”ב לבדה.

השיא, נכון להיום, נקבע ב-1980 בעימות בין המתמודד הדמוקרטי והנשיא המכהן באותה עת, ג’ימי קרטר, והמועמד הרפובליקני רונלד רייגן, כאשר אז צפו בעימות 80 מיליון איש.

כל רשתות השידור הגדולות העבירו את האירוע בשידור חי, ומאות עיתונאים ופרשנים מכל העולם התמקמו בחדר התקשורת הענק שמחוץ לאולם.