שופט 'המחוזי' למשטרה: תפילה של יהודים ברובע המוסלמי - לא עבירה

יוני גרין
13 בספטמבר 2016   
בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל ערעור של שלוש נערות יהודיות שנאסר עליהן להיכנס לעיר העתיקה בגלל שהתפללו ברובע המוסלמי • השופט: "תנאי ראשון להרחקה הוא ביצוע עבירה, אולם תפילה אינה עבירה"
צילום: 
No featured image found.

בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל ערעור של שלוש נערות יהודיות שנאסר עליהן להיכנס לעיר העתיקה, משום שהתפללו בסמוך לאחד משערי הר הבית ברובע המוסלמי, זאת לאחר שבמהלך דיון בבית המשפט השלום התברר כי המשטרה אוסרת על תפילה של יהודים ברובע המוסלמי.

בערר, שהוגש על ידי עו"ד איתמר בן גביר, נטען כי מדובר באיסור לא חוקי ואין כל בסיס להרחקה של הנערות.

נציג המשטרה טען כי התפילה עשויה להוביל להפרת הסדר, אך שופט בית המשפט המחוזי רון אלכסנדר קיבל את הערר וקבע: "תנאי ראשון להרחקה הוא ביצוע עבירה, אולם תפילה אינה עבירה.

''לא כלאחר יד ייקבע על ידי בית משפט בישראל שתפילה במרחב הציבורי מהווה עבירה לכאורה המצדיקה התערבות שיפוטית".

השופט אלכסנדר הוסיף: "הרחקה מאזור ללא הצדקה אינה פתרון חוקי, גם אם המדינה סבורה שיש בכך לתרום לסדר''.

בעקבות כך, השופט קיבל את הערר וביטל את החלטת בית משפט השלום להרחיק את הנערות מהעיר העתיקה.

בסיום הדיון ביקשה המשטרה לעכב את ביצוע ההחלטה על מנת לשקול הגשת בקשה לבית המשפט העליון.

עו"ד איתמר בן גביר: "המדיניות שהציגה המשטרה בעיר העתיקה היא מדיניות גזענית וטוב עשה בית המשפט שביטל החלטה להרחיק בנות רק כי התפללו.

"מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית והתנהלות המשטרה פגעה בעקרונות היסוד של המדינה. המשטרה לעולם לא תאסור על מוסלמים להתפלל ויש להצטער שהיא הנהיגה איסור גזעני כלפי בנות יהודיות".

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram