צפו איך מחלצים: הצצה נדירה לפעילות הסודית של יחידת העילית 669

הצצה נדירה לפעילות הלוחמים היחידים בצה"ל שיכולים למלא פעולות חילוץ מורכבות מהיבשה, הים וגם ממנהרות • במשך 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ישנם צוותי כוננות שמחויבים להיות עם ציוד על גבי מסוק באוויר - בתוך 15 דקות מרגע שהוזנקו • יחידת החילוץ 669 מוזנקת כמעט כל יום לזירות שונות, כדי לחלץ חיילים וגם נפגעים אזרחים
חיים טוויל
י"ד אב התשע"ו / 18.08.2016 18:12

את יחידת החילוץ והפינוי בהיטס של חיל האוויר, הידועה יותר בשמה המקוצר ‘יחידה 669’, מכיר רוב הציבור בעיקר דרך המקרים החוזרים והנשנים של בחורי ישיבה שנתקעים בערוץ נחל כלשהו בנגב ומחולצים בשלום, בדרך כלל לאחר מספר שעות של חרדה.

למרות שעיקר פעילותה היא אזרחית ובכל שנה מחלצים לוחמי היחידה מאות אזרחים שנתקעו במקומות שונים, פעולותיה הנועזות ביותר בוצעו במלחמות ובמבצעים צבאיים שונים, ביניהם מלחמת לבנון השנייה שבה חילצה את לוחמי ‘שייטת 13’ שיצאו למבצע סודי בצור.

מה שפחות ידוע על היחידה, זו העובדה שהיא נחשבת לאחת היחידות המובחרות ביותר בצה”ל. גם מספרה המפורסם 669, אינו בגלל שהוקמה לאחר יחידה 668 ולפני יחידה 670, אלא משום שמקימיה חיפשו מספר הדומה לכינויה הוותיק של סיירת מטכ”ל – יחידה 269…

האחריות המוטלת על כתפי הלוחמים היא עצומה: בתוך דקות ספורות מההקפצה, יכולים למצוא עצמם הלוחמים באמצע זירת ירי, בסביבה עוינת, עם מטעני חבלה ומלכודים סביבם, והם נדרשים לתפקד בשיא הערנות והמקצועיות, לחלץ את חיילי צה”ל ולהגן על עצמם ועל המסוק.

מסלול לוחם ביחידת 669 הוא ארוך, קשה ומאתגר, ונמשך כשנה ושמונה חודשים. הלוחמים עוברים הכשרות רבות, החל מהכשרת חי”ר נרחבת, דרך הגשת עזרה ראשונה ברמה גבוהה (כל חייל מוכשר כחובש), קורס טיפוס גלישה וחילוץ, קורס חילוץ, קורס צלילה, שימוש במסוקים, שימוש באמצעי חילוץ, ניווטים ברמה גבוהה, קורס צניחה, מילוט, קורס לוחמה בטרור ועוד.

חיילי היחידה גם לומדים כיצד לבצע שימוש במסוקי חיל האוויר, והופכים את המסוקים ל’בית שני’ עבורם, בדגש על מסוקי הבלאק-הוק (ינשוף) ומסוק היסעור.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות