מנהלי מפעל ‘טחינת הנסיך’, המייצר סלטי חומוס וטחינה עבור מותגים רבים בישראל, זומנו היום (חמישי) לשימוע במשרד הבריאות, בעקבות הפרסום על החשש להימצאות חיידקי סלמונלה במוצרים ששיווקו בשבועות האחרונים.
במסיבת עיתונאים שקיים אחר הצהריים הפרופסור איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, הוא טען כי הנהלת המפעל ידעה על האפשרות לזיהום כבר ב-24 ביולי, לפני כשבועיים וחצי – אך לא פעלו ליידע את הצרכנים.
משרד הבריאות שלל את רישיון הייצור של ‘טחינת הנסיך’ עד להודעה חדשה, והוציא צו השמדה ל-200 טונות של מוצרים החשודים בזיהום, אשר נתפסו הבוקר במפעל.
במקביל, כמויות גדולות של טחינה וחומוס הורדו ממדפי רשתות השיווק והושמדו אף הם.
“אחרי השימוע שיתבצע, נפעל בכל ההליכים המשפטיים לרבות תביעה לבית המשפט המחוזי על אפשרות של סיכון הציבור. זה הליך אזרחי שיכול להטיל עליהם קנסות וסגירה”, הבהיר הפרופ’ גרוטו. לדבריו, “כרגע המפעל הזה לא מייצר ולא משווק. אין לו רישיון יצרן”.
מנכ”ל ‘טחינת הנסיך’, עפיף טנוס, הודיע היום כי החברה לוקחת אחריות מלאה על התקלה.
“הודעתי ל’סלטי שמיר’ להוריד את המוצרים לפני שבוע. אין שם זיהום, אבל משרד הבריאות אמר לי שיש חשש”.
למרות זאת, ב’סלטי שמיר’, העדיפו שלא לסמוך על הצהרות היצרן ואספו מהמדפים את כל סלטי המותג המכילים את תוצרת ‘טחינת הנסיך’.