היום (ראשון) יגיע צוות מקצועי של משרד הבריאות, בראשות פרופ’ איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור, ואינג’ אלי גורדון, מנהל שירות המזון,לביקורת מקיפה במפעל יוניליוור בערד, ממנו יצאו דגני הבוקר המזוהמים בחיידקי סלמונלה והגיעו לחנויות ולבתים של צרכנים.
זאת, לאחר ששר הבריאות יעקב ליצמן אמר ביום שישי כי יוניליוור שיקרה לציבור ולמשרד הבריאות.
במשרד הודיעו כי ישקלו נקיטת צעדים משפטיים נגד החברה, דוגמת הגשת תביעה מנהלית, וביטול היתר הייצור של יוניליוור מסוג GMP – המאשר קיומם של תנאי ייצור איכותיים.
בביקור צפויים להיבדק הסיבות לזליגת המוצרים שלא היו אמורים לצאת לשוק, באמצעות ביקורת נוספת של אנשי שירות המזון במפעל, נטילת דגימות מעבדה מהמוצרים שנמצאים בהסגר והם חשודים כמזוהמים, קווי הייצור והמחסנים – ובנוסף להיערך תחקיר אודות התנהלות החברה בפרשה.
במשרד הבריאות הודיעו כי ממצאי התחקיר יופצו לציבור.
לפי דה מרקר, ההערכות הן שמשרד הבריאות ינקוט ביד קשה יחסית כלפי יוניליוור, אחרי שזו הביכה אותו פעמיים: בפעם הראשונה כשלא היה מודע לזיהום במפעל ולמד על כך מהתקשורת, ובפעם השנייה כשתמך באופן פומבי בהצהרותיה שמוצרים מזוהמים לא יצאו משער המפעל – מה שהתברר כשקר.
שר הבריאות יעקב ליצמן אמר ביום שישי, כי “יוניליוור כשלה בהתנהלות ופעלה שלא כראוי. אנו בודקים חשד ששיקרה לציבור ולמשרד הבריאות ואנו רואים זאת בחומרה”. ליצמן הוסיף ותקף את החברה: “לא נוכל לסמוך עליהם. צוות בכיר במשרד הבריאות חוקר את המקרה וההתנהלות ולא נהסס לנקוט ביד קשה נגד חברה שמועלת באימון הציבור ובמשרד הממונה עליה”.
אלא שבסביבת יוניליוור – כך לפי דיווח בדה מרקר – כבר החלו לאיים כי אם יישלל מהם רשיון הייצור המיוחד, הם יסגרו את המפעל בערד ו-200 העובדים יילכו הביתה.
“מה שליצמן עושה זה פופוליזם זול. אין בעיה, שייקחו לנו את רשיון היצור ונלך לייצר דגני בוקר באירופה ונייבא אותם לפה. 200 עובדי המפעל בערד יפוטרו. זה מה שמשרד הבריאות רוצה?” צוטט מקורב לחברה בסוף השבוע.
ביום חמישי בערב פירסמה יוניליוור כי בניגוד לכל הצהרותיה הקודמות, 240 אריזות דגני בוקר של ‘קורנפלקס בד”ץ’, ו’קוקומן צדפים’ יצאו ממפעליה אל רשתות השיווק, והפצירה בצרכנים שלא לאכול אותן.
ההודעה יצאה לאחר שלקוחה שרכשה השבוע חבילת קורנפלקס בסניף ‘יש חסד’ בקיבוץ בארות יצחק שבאזור פתח תקווה, הודיעה לחברת ‘יוניליוור’ כי ברשותה אריזה פגומה.
בעקבות התלונה, הבינו בחברה כי מוצרים החשודים כי זוהמו יצאו מהמפעל – זאת בניגוד להודעתם המוקדמת ולמרות ההכחשות במהלך השבוע האחרון.
ביום שישי הודיעה מנכ”לית החברה, ענת גבריאל, כי היא מתנצלת:”צרכנים יקרים, אני מתנצלת מעומק ליבי על האירועים האחרונים. תמיד בטחתם בנו ואני רוצה לשוב ולהדגיש בפניכם את מחויבותנו לספק לכם מוצרים באיכות הגבוהה ביותר ובשקיפות מלאה”, אמרה גבריאל.
גבריאל ביקשה להתנצל על “שהודענו בטעות כי אף מוצר מהסדרה הפגומה לא הגיע לשוק”.
היא הסבירה: “אתמול התקבל דיווח מצרכנית ממנו התברר לנו כי מוצרים פגומים יצאו משטח ההסגר ואנו חוקרים לעומק כיצד מוצרים אלו הגיעו למדפים, למרות הצעדים שנקטנו כדי למנוע זאת”.
המנכ”לית הבהירה: “אנו פועלים לאיסוף המוצרים שהופצו ונוקטים בכל האמצעים על מנת להסיר מהמדפים את המוצרים הפגומים. אנו נפיק את הלקחים הנדרשים ונרענן את כל הנהלים בהתאם לתוצאות הבדיקה”.