צו סגירה למפעל ‘פסטלונה’: צואת עופות התגלתה באריזות של פסטה

שייע קליין
|
כ"ז תמוז התשע"ו / 02.08.2016 10:55
ליקויים בריאותיים רבים התגלו באריזות הפסטה ששווק מפעל פסטלונה – בהכשר בד”צ בית יוסף, הממוקם בחיפה • המפקחים גילו: בוצעו עבודות שיפוץ בפס הייצור של המפעל, בזמן הייצור של הפסטה

אם רכשתם לאחרונה אריזת פסטה שיוצרה במפעל פסטלונה – בהכשר בד”צ בית יוסף, כדאי שתדעו: מפקחים של משרד הבריאות מצאו במוצרים של המפעל מחיפה לשלשת (-צואה) של עופות ושלל ליקויים, שבגינם הוחלט לסגור את שערי המפעל.

לפי דיווח במעריב, הקביעה של משרד הבריאות הגיעה אחרי שתי ביקורות שנערכו במפעל ובהן נמצאו בעיות בריאותיות חמורות, שעלולות להוות סכנה חמורה לבריאות הציבור.

הביקורת הראשונה של מפקחי המשרד נערכה ב־9 ביוני השנה. מפקחי שירות המזון המחוזי של לשכת הבריאות המחוזית בחיפה מצאו ליקויים רבים המעידים על ייצור מוצרי מזון בתנאים תברואתיים ירודים ובניגוד לדרישות משרד הבריאות. בין היתר מצאו המפקחים כי בוצעו עבודות שיפוץ בפס הייצור של המפעל, בזמן הייצור של הפסטה.

עשרה ימים לאחר הביקורת הראשונה הוצא צו סגירה למפעל ומנהליו נדרשו לתקן לאלתר שורה של ליקויים שנמצאו.

בשבוע שעבר נערכה ביקורת של פקחי משרד הבריאות, שבה התגלו שוב ליקויים רבים. כמו כן לא תוקנו הליקויים שעלו בביקורת הקודמת.

בצו הסגירה כותב רופא המחוז, פרופ’ שמואל רישפון: “לשלשת (צואת עופות) נמצאה על גבי יריעת פלסטיק העוטפת את הרביולי בתפזורת”.

במשרד הבריאות ציינו: “אין אף גורם במפעל שאחראי על בטיחות המזון או בקיא בכללי ייצור מזון, ולכן הוצא צו סגירה למפעל”.

הצו ניתן ל-30 יום בכפוף לאפשרות להארכתו בתקופה נוספת.