כמה אוכל זורקים האמריקנים? ובכן, מסתבר שהרבה.
לפי הערכה ממשלתית, בערך 60 מיליון טון של תוצרת בשווי 160 מיליארד דולר נזרקת מדי שנה על ידי קמעונאים וצרכנים – כשליש מכל התוצרת. כך דווח באתר ‘דה מרקר’.
להערכה הממשלתית צריך להוסיף את האוכל שנזרק על ידי קמעונאים, כך ששיעור המזון המתבזבז מגיע לחצי, טוענים מומחים.
כמו כן כמויות עצומות של מוצרים טריים שגדלים בארה”ב נותרים בשדות בגלל סטנדרטים קוסמטיים לא הגיוניים.
וייד קירשנמן, בעל מטעים לתפוחי אדמה וירקות נוספים בקליפורניה, אומר: “אפשר לומר שיש תקופות שבהן 25% מהיבול נזרק או משמש אוכל לבקר. לפעמים זה אפילו גרוע יותר”.
ומה קורה בשאר העולם?
הנה המספרים המבהילים: שליש מהמזון נזרק לאשפה: 1.6 מיליארד טונות של תוצרת בשנה, בשווי של כ-1 טריליון דולר.
המספרים הללו פשוט בלתי נתפסים אל מול הדיווחים על תת תזונה במדינות העולם השלישי.
“יש הרבה אנשים שסובלים מרעב ותת תזונה, גם בארה”ב. לפי הערכה שלי, 5%-10% מהאוכלוסייה העולמית סובלת מכך”, אומר שנגן פן, מנהל מכון המחקר למדיניות עולמית בתחום המזון.
אבל אנשים המחזיקים בבעלותם 1.6 מיליארד טונות של מזון לא זוכרים את זה.