“שמנו סוף לאבסורד”: אושר החוק שמאפשר להדיח חבר כנסת מכהן

החוק, שאושר ברוב של 62 מול 47, יאפשר להדיח ח"כ בגין הסתה ומאבק במדינה ברוב של 90 ח"כים • נתניהו: "מי שתומך בטרור נגד מדינת ישראל ואזרחיה - לא יכהן בכנסת ישראל" • הרצוג: "כתם עכור על פניה של ישראל"
נחמן גור
י"ד תמוז התשע"ו / 20.07.2016 08:39

הכנסת אישרה הלילה בקריאה שנייה ושלישית את חוק ההדחה, המאפשר להדיח ח”כ ברוב של 90 ח”כים, ברוב של 62 ח”כים בעד ו-47 שהצביעו התנגדו.

ברי הכנסת של הרשימה המשותפת הודיעו עוד לפני הדיון, כי הם מתכוונים לעתור לבג”ץ נגד החוק.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך על אישור החוק ואמר: “אישרנו הערב את חוק ההדחה ושמנו סוף לאבסורד. מי שתומך בטרור נגד מדינת ישראל ואזרחיה – לא יכהן בכנסת ישראל. כמו לכל דמוקרטיה בעולם, גם לדמוקרטיה הישראלית עומדת הזכות והחובה להגן על עצמה”.

בתגובה להעברת החוק כתב ראש האופוזיציה ח”כ יצחק הרצוג בטוויטר: “חוק ההדחה הוא כתם עכור על פניה של ישראל. ממשלת השנאה עסוקה רק בהגדלת הקרע שמאיים על מדינת ישראל יותר מכל אויב חיצוני”.

יו”ר הקואליציה ח”כ דוד ביטן בירך על אישור חוק ההדחה ואמר: “העברנו הצעת חוק שתשמש שוט נגד מי שחושב שיוכל לנצל את הדמוקרטיה הישראלית כדי לחתור תחת מדינת ישראל. הכנסת אמרה את דברה ברוב מוחלט. היה חשוב לנו להעביר את החוק ברוב מוחלט ולא להסתפק ברוב רגיל כדי שיהיה ברור גם למי שיעתור לבג״צ שהחלטת הכנסת היא חד משמעית”.

על פי הצעת החוק, מליאת הכנסת תוכל להדיח חבר כנסת בגין הסתה לגזענות ותמיכה במאבק מזוין נגד מדינת ישראל, ובלבד שבהדחה יתמכו 90 ח”כים.

הליך ההדחה יחל לאחר שעל בקשת ההדחה יחתמו 70 חברי כנסת, מתוכם 10 חברי כנסת שאינם חברים בקואליציה. לא יהיה ניתן להדיח ח”כ בתקופת בחירות (180 יום לפני יום הבחירות או מיום שהכנסת החליטה על התפזרותה).

הליך ההדחה יחל בבקשה אשר תוגש ליו”ר הכנסת. יו”ר הכנסת יעביר את הבקשה לדיון בוועדת הכנסת. אישור הבקשה יחייב תמיכת רוב של שלושה רבעים מחברי הוועדה. לאחר אישור הוועדה, הדיון יועבר לאישור סופי של מליאת הכנסת.

ח”כ שחברותו הופסקה, משרתו תתפנה כעבור 14 ימים מיום החלטת הכנסת. בתקופה שבין החלטת הכנסת על הדחתו, ועד יום הפסקת חברותו, חבר הכנסת המודח לא יהיה רשאי להשתתף בישיבות הכנסת או בישיבות ועדה של הכנסת, אלא להצבעה בלבד. חבר הכנסת המודח, יהיה רשאי לערער על ההחלטה לבית המשפט העליון.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות