רוצים תבשיל פטריות בלי פטריות? קחו צמח • החור של הגרוש
צמח תבלין הפטריה קיבל את שמו, בשל טעמו שמזכיר את טעמה של פטריה.
מקורו של הצמח בפפואה ניו גיני, והוא הובא והותאם לגידול בארץ על ידי משתלות חישתיל, כחלק מהמאמץ להכניס טעמים חדשים למטבח הישראלי.
לדברי נחמן מחפוד ממשתלות חישתיל, הצמח הוא פתרון מצוין למי שרוצים להוסיף למזון את טעם הפטריה ללא צורך בעיסוק עם פטריות, שבעלות אורך חיים קצר ומחייבות שימור בקירור.
התבלין נותן אפשרות לקבל את הטעם בצורה טריה וזמינה. הצמח גדל במהירות ומגיע לגובה של 50 ס”מ, כך שהוא מעניק תרומה ירוקה משמעותית לגינה ולמרפסת. ניתן לגדל אותו במיכלים או ערוגות.
צמח הפטריה הוא בעל ערכים תזונתיים רבים ועשיר בברזל, ויטמין C ובטא קרבונט. העלים בעלי מרקם קריספי ובשרני המזכיר תרד.
ניתן לשלב אותו בסלטים, כריכים בריאותיים, מרקים, תבשילים וכקישוט בצלחות הגשה. הטעם של התבלין מועצם בבישול. כדאי לשלב אותם בתבשיל ברגע האחרון לפני סיום ההכנה.
את צמח הפטריה ניתן לרכוש במשתלות ברחבי הארץ.
המחיר המומלץ לצרכן: 12-14 שקל.
תגובות
אין תגובות