בידוד מדיני? שר החוץ המצרי מגיע לישראל ויפגוש את ראש הממשלה

לראשונה מזה 9 שנים: סאמח שוכרי מגיע היום למפגש כפול עם ראש הממשלה • נתניהו בפתח ישיבת הממשלה: "הביקור היום חשוב מהרבה בחינות, הוא מלמד על השינוי שחל ביחסי ישראל ומצרים"
נחמן גור
ד' תמוז התשע"ו / 10.07.2016 11:26

שר החוץ של מצרים סאמח שוכרי יגיע היום (ראשון) לישראל לפגישה עם ראש הממשלה, לראשונה מזה 9 שנים.

 נתניהו אישר הבוקר (ראשון), בפתח ישיבת הממשלה, את הידיעות על ביקור שר החוץ המצרי. עד כה  במערכת המדינית שמרו על איפול בנושא.

“אני שמח לבשר שהיום יגיע לישראל שר החוץ של מצרים סאמח שוכרי, אותו אפגוש אחר הצהריים ושוב בערב. הביקור הקודם של שר חוץ מצרי בישראל היה ב- 2007, כמעט לפני עשור”.

נתניהו אמר עוד: “הביקור היום חשוב מהרבה בחינות, הוא מלמד על השינוי שחל ביחסי ישראל ומצרים, לרבות קריאתו החשובה של הנשיא א-סיסי לקדם את תהליך השלום, גם עם הפלסטינים וגם עם מדינות ערב.

“שר החוץ של מצרים בא בשליחותו של נשיא מצרים, אנו מקדמים אותו בברכה. אני מבקש גם להודות לעורך הדין יצחק מולכו שתרם רבות למימוש הביקור הזה”.

לפי מקורות במצרים,  הביקור של שר החוץ עשוי להוות הכנה לביקור של נתניהו במצרים, במטרה להביא לשיפור התיאום בין הצדדים.

ראש הממשלה התייחס בפתח ישיבת הממשלה גם לביחקורו ביבשת אפריקה: “בסוף השבוע חזרתי ממסע חשוב בארבע מדינות באפריקה. המסע החל בפגישת פסגה היסטורית, לא רק עם ארבעת המנהיגים של המדינות הללו, אלא עם עוד שלושה מנהיגים, בסך הכל שבעה מנהיגים משבע מדינות באפריקה, שהאוכלוסייה שלהם מונה כ-260 מיליון איש.

“שבעת המנהיגים הסכימו לפעול לחיזוק קשרינו עם מדינות נוספות באפריקה. הם הצהירו על כך שהם פועלים להחזיר את ישראל למעמד משקיף בארגון איחוד אפריקה שמונה 54 מדינות. אף שזה תהליך שייקח זמן, אין ספק שזו תחילתו של מסע ארוך לטפל ברוב האוטומטי נגד ישראל בפורומים בינלאומיים, רוב אוטומטי שנשען בראש ובראשונה על גוש מדינות אפריקה. זה לא יושג מיד, ייקח הרבה זמן, אבל התחלנו בתהליך.

“במהלך הביקור חתמנו על שורה של הסכמים עם אוגנדה, קניה, רואנדה ואתיופיה. ולא פחות חשוב מזה, נלוו לביקור הזה כשבעים אנשי עסקים ישראליים, שנפגשו עם מקביליהם האפריקנים ועם נציגי הממשלות שם. רבים מהם סיפרו לי שהביקור פרץ דלתות וקידם את האינטרסים הכלכליים שלהם, של מדינת ישראל ביבשת, באותן מדינות. אני מוסיף שזה תרם לא רק ליחסים הכלכליים אלא גם למדיניים וגם לביטחוניים.

“כאן אני צריך לציין: כל המדינות הללו, בלי יוצאת מן הכלל, ורבות אחרות, מעוניינות בהידוק הקשרים עם ישראל, כי הן רואות בישראל וביכולות הטכנולוגיות שלה כוח גדול, קודם כל, שיסייע להם במלחמה נגד הטרור של האיסלאם הקיצוני ששוטף את כל אפריקה. הם רוצים בקרבתנו, הם רוצים בעזרתנו. זה הדבר הראשון.

“הדבר השני – הם רואים ביכולת הטכנולוגית והיזמית של ישראל כמכשיר גדול מאוד לפתח את המדינות שלהם בכל התחומים, נדון בזה גם בהמשך.

“נקודה שלישית – גם במהלך הביקור וגם אחריו, אנחנו מקבלים קריאות ממדינות אחרות שחלקן אין לנו יחסים איתן, שהן רוצות להדק את היחסים. כלומר, יש פה איזשהו תהליך שמתקדם להידוק ונרמול הקשר שלנו עם מדינות אפריקה. אנחנו נדון היום בממשלה בדרכים לקדם את הקשרים ואת ההזדמנויות הללו, שהן חשובות מאוד למדינת ישראל”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות