בית המשפט המחוזי-מרכז קבע היום (שלישי) כי ועדת השחרורים של בתי הסוהר תדון שוב בקיצור מאסרו של הנשיא לשעבר משה קצב.
ביהמ”ש הורה לבחון את המלצת הרשות לשיקום האסיר, שהכינה תכנית שיקום חדשה לקצב, ואף המליצה על שחרורו ובניית תכנית שיקום מפורטת שתלווה אותו לאחר המאסר.
“מבלי שבית המשפט והצדדים יודעים את תוכן חוות הדעת המבוקשת, אך לאור הכתוב במכתב שהוצג בפנינו ונשלח לב”כ היועמ”ש ולאור עמדת ב”כ העותר שמבקש לקבל את חוות הדעת וסבור שיש בה כדי לשנות את החלטת הוועדה נושא העתירה, אנו מוצאים לנכון להחזיר את הדיון לוועדה כדי שתקבל את חוות דעת הרשות לשיקום האסיר העדכנית ותתייחס לכך בהחלטתה”, הסבירו השופטים.
פרקליטו של הנשיא לשעבר ציון אמיר תקף את הפרקליטות בחריפות.
“רוצים להתיש את האיש בכלא עד שימות”, אמר בדיון, שממנו נעדר הנשיא לשעבר על מנת שלא יצלמו אותו עם מדי אסיר. “אנחנו מדברים על דיני נפשות. האדם יושב ארבע וחצי שנים ובגלל התנהלות הפרקליטות הוא לא משתחרר. הפרקליטות מתנהגת כמו צד ולא כמי שמייצגת את האינטרס הציבורי. התחושה שלנו שיש פה עמדה נגד גופו של איש ולא לגופו של עניין”.
הפרקליט הוסיף: “צריך לשים קץ לסבל של אדם בן 71 שיושב כבר ארבע וחצי שנים. כל העולם חושב שהוא צריך להשתחרר חוץ מהפרקליטות. הוא היה צריך להשתחרר כבר בפסח, להיות איש חופשי. מאז עברו שלושה חודשים”.
ערעורו של קצב מוגש במקביל לבקשת החנינה שהגיש לנשיא המדינה ראובן ריבלין.
במכתב שכתב קצב לנשיא המכהן הוא ביקש ממנו לנקוט כלפיו “חסד, חמלה ורחמים”.
קצב אינו מודה במכתב במעשים שבהם הורשע ולא התנצל באופן ישיר על מעשיו אלא ביקש סליחה אם מישהי נפגעה ממנו.
ועדת השחרורים של בתי הסוהר החליטה לדחות את בקשתו של הנשיא לשעבר לניכוי שליש מעונשו, שבע שנים בגין ביצוע מעשים חמורים, בנימוק כי קצב ממשיך לטעון כי הוא הקורבן בפרשה ולמרות הרשעתו, הוא מעולם לא הביע חרטה על מעשיו או הודה בהם.