מנתוני סקר מדד השלום החודשי של המכון הישראלי לדמוקרטיה ואוניברסיטת תל-אביב שמתפרסם היום (שלישי) עולה, כי 32% מהציבור הישראלי מעוניינים בסיפוח של יהודה ושומרון למדינת ישראל ללא מתן זכויות לפלסטינים.
עוד עולה, כי 19% מהציבור הביע תמיכה בסיפוח אבל לצד מהלך הכולל מתן זכויות שוות. מנגד, ל-23% מהציבור אין התנגדות שהמצב בשטחים יוותר על כנו.
מרבית הישראלים – 57.5% – סבורים שהתפתחות המצב בשטחי יהודה ושומרון הרעה את מצבה המדיני של ישראל, לעומת 30.5% שסבורים הפוך.
ומה באשר למצב הביטחוני?
44.5% סבורים שההתפתחויות ביו”ש היטיבו עם המצב הביטחוני, לעומת 44% שסבורים שהמצב הורע.
עוד עולה מהסקר, כי 51.5% מהיהודים סבורים כי הישובים היהודים ביו”ש תרמו לאינטרס הלאומי של ישראל, לעומת 39% שחושבים הפוך.
עם זאת, 52% מהציבור שאינו גר בישובי יו”ש ואין לו קרובי משפחה בהן, לא ביקרו שם במהלך חמש השנים האחרונות, בעוד ש-33% מבקרים בישובים לעיתים רחוקות ו-13.5% בלבד לעיתים תכופות.
ומה באשר להסכם הפיוס עם טורקיה?
לפי הסקר, 44% מהציבור חושב כי בהסכם הרוויחו שתי המדינות באופן שווה,34% סבורים שהטורקים הרוויחו יותר, ורק 12.5% סבורים שישראל הרוויחה ממנו יותר.
48% מהציבור מסכימים עם עמדת משפחות שאול, גולדין ומנגיסטו כי היה צורך לעכב את הסכם הפיוס עם טורקיה עד שיוחזרו גופות החיילים וישוחרר אברה מנגיסטו, לעומת 39.5% שסבורים כי האינטרס האסטרטגי של ישראל חשוב יותר.
הסקר נערך על ידי פרופסור אפרים יער מאוניברסיטת תל-אביב ופרופסור תמר הרמן מהמכון הישראלי לדמוקרטיה, בסוף החודש שעבר, והשתתפו בו 600 איש, המהווים מדגם מייצג של כלל האוכלוסיה הבוגרת בישראל.