לכבוד שבועות: עוד מתכון מנצח של עוגת גבינה

תמי גיל
|
ד' סיון התשע"ד / 02.06.2014 16:40
גם אם הכנת את עוגת הגבינה המסורתית, שווה לך לנסות גם את העוגה הבאה • באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה

העוגה מתאימה לתבנית קפיצית גודל 24 או 26, והיא מיועדת לכולם: לגברים השבים מהלילה הארוך של הלימוד, לנשים המשכימות בבוקרו של יום, או למנה אחרונה בארוחה החלבית. המתכון מגיע אלינו בשיתוף חברת ‘הדר’, המציגה לראשונה בעולם האפייה את פרורי הביסקווטים בטעמי וניל ושוקו.

לבסיס:

150 גרם פרורי ביסקוויטים לבנים או חומים

 50 גרם חמאה

מלית גבינה:

אחד ורבע כוסות סוכר (250 גרם)

1/2 חבילה אינסטנט פודינג (40 גרם)

1 כפית תמצית וניל

2 חבילות גבינה לבנה 9% (500 גרם)

1 חבילה גבינת שמנת 30% (250 גרם)

2 וחצי חבילות שמנת מתוקה להקצפה (625 מל”ל)

ציפוי: 100 גרם פרורי ביסקוויט

הוראות הכנה:

לבסיס: בקערה בינונית ממיסים חמאה במיקרו, מערבבים פנימה את הפרורים, מניחים על בסיס התבנית ומהדקים.

למלית גבינה: בקערת המיקסר מניחים את כל המרכיבים יחד ומקציפים בעזרת המטרפה על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם חצי מוקצף (לא חזק כמו קצפת) מעבירים להקפאה לכ-5 שעות.

להגשה: מוציאים מהמקפיא, מפזרים את פרורי הביסקוויט בצורה אחידה, משחררים מהטבעת של התבנית הקפיצית. מניחים להפשיר כשעה במקרר לפני ההגשה.