מאבקו של שר הבריאות יעקב ליצמן בסוכר ומוצריו החל לתת פירותיו וחברות המזון עושות מאמץ להפיק מוצרים ללא תוספת סוכר.
החלוצה בתחום היא יטבתה, שהשיקה לאחרונה את “השוקו שלי” – שוקו ללא סוכר וללא תחליפי סוכר. כל אחד בוחר האם ועד כמה להמתיק לעצמו את השוקו, ואם כן – האם לעשות זאת בעזרת גרגירי סוכר, או בעזרת תחליפי סוכר מלאכותיים.
המתיקות הטבעית בשוקו עצמו נובעת מפירוק הלקטוז שבחלב, והרעיון העומד מאחורי המוצר הוא שכולם מוזמנים ליהנות מהמשקה כפי שהוא, אבל אם בכל זאת חסרה מתיקות, הצרכן יכול להמתיק אותו על פי טעמו והבחירה האישית שלו.
מנכ”ל יטבתה, רם סרוגו: “הלקוחות הציבו בפני כל יצרניות המזון אתגר בריאותי חשוב, ואנו ביטבתה לקחנו לתשומת לבנו את האתגר החשוב ולאחר תהליך ארוך של למידה והתנסות אנו גאים היום להשיק מוצר טעים, ברמה הגבוהה ביותר ולראשונה גם ללא סוכר או תחליפי סוכר”.