השף פנחס בלשניקוב עם בלינצ’ס שוקולד ברוטב קרמל מתוק מלוח
מצרכים:
3 ביצים
2 כוסות חלב
קורט מלח
2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
רבע כוס קקאו
2 כפות שמן
• להניח את כל הרכיבים בבלנדר ולהפעיל עד לאיחוד של כל הרכיבים.
לקרם:
לשים ליטר חלב בסיר + כף תמצית וניל + חצי כוס סוכר
בקערה נפרדת לערבב:
4 ביצים
חצי כוס סוכר פחות כף
1 כוס קורנפלור פחות כף
• ברגע שהחלב מתחמם לעשות השוואת טמפרטורה. כלומר, לקחת חצי מכמות החלב ולשפוך לקערה של הביצים תוך כדי ערבוב.
• לאחר ערבוב טוב, להחזיר את הכל לסיר עם החלב ולהמשיך לערבב עד הסמכה. ברגע שמסמיך, להנמיך לאש נמוכה ולהמשיך לערבב כ-3 דקות.
• להצמיד ניילון על הקרם, כדי למנוע היווצרות קרום ולהכניס למקרר לקירור.
• להקציף 500 מ”ל שמנת מתוקה עד ליציבות ברמה של 80% ולהוסיף 500 גרם גבינה לבנה 5%.
• לאחר שהקרם מתקרר, לאחד את הקרם, הקצפת והגבינה יחד.
• להמיס 3 כפות אינסטנט פודינג וניל עם כוס חלב ולהוסיף לתערובת הקרם.
• להניח במקרר לחצי שעה לפני מילוי הבלינצ’ס.
רוטב קרמל מתוק מלוח:
1 כוס סוכר חום
1 כף חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כפית מלח
• לשים בסיר את הסוכר והחמאה. כשנמס, להוסיף את השמנת המתוקה והמלח. ברגע שכל הסוכר נמס, לכבות את האש ולהעביר לקירור.
תגובות
אין תגובות