שני חצילים פרוסים לעובי של כ-1/2 סנטימטר.
• לסדר על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
• לרסס בשמן ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לאפות כ-7 דקות.
• להוציא מהתנור ולקרר בטמפרטורת החדר.
תערובת גבינות:
חצי כוס גבינת מוצרלה מגוררת
חצי כוס גבינת שמנת
חצי כוס גבינה צהובה
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות מטוגן עד השחמה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
• לערבב את כל הרכיבים בקערה. למעוניינים, זה השלב שבו ניתן להוסיף עשבי תיבול כפי ראות עיניכם. פטרוזיליה, כוסברה, טימין, רוזמרין.
אופן ההכנה:
לשים כף מלית על כל פרוסת חציל ולגלגל לגלילה.
לציפוי:
1 כוס קמח
2 ביצים
3 כוסות פירורי לחם מוזהבים + מעט מלח
• לצפות את גלילות החצילים לפי סדר של קמח, ביצה, פירורי לחם, ביצה, פירורי לחם.
• מאוד חשוב לצפות את הגלילות חצילים פעמיים בפירורי לחם, מה שיעניק ציפוי קריספי במיוחד, ובנוסף ישמור שלא תהיה בריחה של גבינות בזמן המגע עם השמן החם, כשמטגנים.
• חשוב להכניס את הגלילות לטיגון כשהם נמצאים בטמפרטורת החדר, כך שלא יווצר מצב שמבחוץ זה מוכן בצבע זהוב יפה, ובפנים המילוי עדיין יהיה קר.
• למעוניינים ניתן להגיש את גלילות החצילים כמות שהם. אבל המלצתי היא להכין רוטב פסטו מוקרם ולהגיש יחד.
לרוטב פסטו:
1 צרור עלי בזיליקום, כ- כוס עלים קצוצים
חצי כוס צנוברים ואו לחלופין שקדים
חצי כוס שמן זית
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
• לשים את כל הרכיבים בבלנדר ולטחון עד למרקם חלק.
רוטב שמנת פסטו:
2 כפות חמאה
1 בצל שאלוט קצוץ
250 מ”ל שמנת מתוקה
2 כפות רוטב פסטו
אופן ההכנה:
• לשים את החמאה בסיר קטן ולהוסיף את הבצל שאלוט ולטגן מעט עד שנעשה שקוף. להוסיף את השמנת והרוטב פסטו ולבשל על אש נמוכה עד להסמכה.
• ניתן להוסיף לרוטב פסטו מוקרם כרבע כוס גבינת פרמזן מגוררת, דבר שיעניק טעם עשיר יותר.