לסעודת שבועות: גלילות חצילים ממולאים גבינות ברוטב פסטו מוקרם

רוצים מנה שתפתיע את האורחים או בני הבית? השף פנחס בלשניקוב עם מתכון לגלילות חצילים ממולאים גבינות, עם רוטב פסטו מוקרם • כולל כל הטיפים שיעניקו למנה טעם עשיר ומשובח
פנחס בלשניקוב
כ"ט אייר התשע"ו / 06.06.2016 18:45

שני חצילים פרוסים לעובי של כ-1/2 סנטימטר.

• לסדר על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.

• לרסס בשמן ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לאפות כ-7 דקות.

• להוציא מהתנור ולקרר בטמפרטורת החדר.

תערובת גבינות:

חצי כוס גבינת מוצרלה מגוררת
חצי כוס גבינת שמנת
חצי כוס גבינה צהובה
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות מטוגן עד השחמה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט

• לערבב את כל הרכיבים בקערה. למעוניינים, זה השלב שבו ניתן להוסיף עשבי תיבול כפי ראות עיניכם. פטרוזיליה, כוסברה, טימין, רוזמרין.

אופן ההכנה:

לשים כף מלית על כל פרוסת חציל ולגלגל לגלילה.

לציפוי:

1 כוס קמח
2 ביצים
3 כוסות פירורי לחם מוזהבים + מעט מלח

•  לצפות את גלילות החצילים לפי סדר של קמח, ביצה, פירורי לחם, ביצה, פירורי לחם.

• מאוד חשוב לצפות את הגלילות חצילים פעמיים בפירורי לחם, מה שיעניק ציפוי קריספי במיוחד, ובנוסף ישמור שלא תהיה בריחה של גבינות בזמן המגע עם השמן החם, כשמטגנים.

• חשוב להכניס את הגלילות לטיגון כשהם נמצאים בטמפרטורת החדר, כך שלא יווצר מצב שמבחוץ זה מוכן בצבע זהוב יפה, ובפנים המילוי עדיין יהיה קר.

• למעוניינים ניתן להגיש את גלילות החצילים כמות שהם. אבל המלצתי היא להכין רוטב פסטו מוקרם ולהגיש יחד.

לרוטב פסטו:

1 צרור עלי בזיליקום, כ- כוס עלים קצוצים
חצי כוס צנוברים ואו לחלופין שקדים
חצי כוס שמן זית
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור

• לשים את כל הרכיבים בבלנדר ולטחון עד למרקם חלק.

רוטב שמנת פסטו:

2 כפות חמאה
1 בצל שאלוט קצוץ
250 מ”ל שמנת מתוקה
2 כפות רוטב פסטו

אופן ההכנה:

• לשים את החמאה בסיר קטן ולהוסיף את הבצל שאלוט ולטגן מעט עד שנעשה שקוף. להוסיף את השמנת והרוטב פסטו ולבשל על אש נמוכה עד להסמכה.

• ניתן להוסיף לרוטב פסטו מוקרם כרבע כוס גבינת פרמזן מגוררת, דבר שיעניק טעם עשיר יותר.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות