מרכיבים לבסיס הסלט (מתכון ל-4 סועדים):
1 חסה ערבית שטופה וחתוכה גס
1 חסה אייסברג שטופה וחתוכה גס
4\1 כרוב סגול חתוך דק
4\1 כרוב לבן חתוך דק
5 גזרים חתוכים לרצועות דקות (גפרורים )
10 עגבניות שרי חצויות
2 מלפפונים חתוכים למטבעות דקות
רוטב הסלט שמן זית ולימון (100 מ”ל שמ”ז ו50 מ”ל לימון )
מרכיבים לירקות המוקפצים והגבינה:
גמבה אדומה חתוכה לרצועות
גמבה צהובה חתוכה לרצועות
כוס של גרגירי תירס
בצל סגול חתוך לרצועות
חופן פטריות שמפניון חתוכות לחצאים
200 גרם קוביות פטה
רוטב סריר’צה מקסיקני (להשיג בכל סופר)
אופן הכנה:
• מערבבים את כל חומרי הסלט בקערת ערבוב גדולה, מתבלים ומניחים בקערת הגשה.
• במקביל מחממים מחבת חמה עם מעט שמן ומקפיצים את הירקות, עד לריכוך קל.
• מוסיפים זילוף של רוטב סרירצ’ה (על פי הטעם. זהירות, כשהרוטב חם הוא חריף יותר).
• מוסיפים את קוביות הפטה, מקפיצים מעט, ומיד שופכים על בסיס הסלט.