אישה שהפילה בעבר שלוש פעמים, הגיעה לבית החולים קפלן, בשבוע ה-38 להיריונה, לקראת לידה.
לדברי עו”ד אסי לביא-צוקרמן, הצוות הרפואי ב’קפלן’ חיבר את היולדת למוניטור, אך חרף ההאטה בדופק העוברי שנשמעה ממנו, המיילדת לא הזעיקה רופא, אלא ניתקה וחיברה את מכשיר המוניטור שוב ושוב, בעוד היא מציינת ברישומים הרפואיים כי “הדופק העוברי נשמע לסירוגין”.
בתביעת המשפחה נטען, כי הרופא שהוזעק לחדר היולדת לבסוף, באיחור קריטי של 14 דקות – ראה את מצב המוניטור, ויילד את הוולד בלידת ואקום מיידית.
מהרישומים הרפואיים עולה, כי הילד יצא לאוויר העולם, כשחבל הטבור כרוך סביב צווארו, כשהוא אינו מגיב, עם ציון אפגר נמוך מאד.
לאחר שעבר החייאה, נותר הילד עם שיתוק מוחין קשה, אפילפסיה, כשהוא זקוק לסיעוד ולטיפול צמוד לאורך כל שעות היממה.
לדברי ד”ר בנימין זילברמן, מומחה לרפואת נשים ומיילדות, הצוות הרפואי בבית החולים קפלן פעל שלא על פי הפרקטיקה המקובלת, וכי במצב המצוקה העוברית בו היה שרוי היילוד היה צורך לבצע ניתוח חירום קיסרי.
לדברי עו”ד לביא-צוקרמן, העיכובים שנבעו מפעולת הצוות ב’קפלן’ הם שאחראיים להפיכת הוולד הבריא – לילד משותק מוחין וסיעודי, שיסבול עד סוף ימיו מאי תפקוד מוחלט ומתלות מוחלטת בסביבתו.
בתביעה אותה הגישה עו”ד לביא-צוקרמן, בשם הילד והוריו, היא מבקשת מבית המשפט, להורות לבית החולים קפלן ולשירותי בריאות כללית המפעילים אותו – לשלם לילד ולהוריו פיצויים בסך מיליוני שקלים. התביעה נדונה בימים אלה בבית המשפט המחוזי מרכז.