המדינה מאיימת: נתבע פיצויים מהורי ‘יוצאים בשאלה’ וישיבות

נחמן גור
|
ט"ז ניסן התשע"ו / 24.04.2016 19:37
יוצאים בשאלה הגישו תביעת פיצויים מהמדינה על שלא למדו את מקצועות הליב”ה, אנגלית ומתמטיקה – ובשל כך כושר התעסוקה שלהם נפגע • המדינה מתנערת: האחריות מוטלת על ההורים ועל מוסדות החינוך שבהם למדו התובעים

פרקליטות המדינה הודיעה כי תתבע הורים של 52 יוצאים בשאלה, אשר הגישו לפני כחצי שנה תביעת נזיקין נגד משרדי החינוך, הכלכלה והביטחון בגובה ארבעה מיליון שקלים.

היוצאים בשאלה טוענים כי על המדינה לפצותם בשל הנזק שנגרם להם, משום שאפשרה למוסדות החינוך החרדיים שבהם למדו שלא ללמד את מקצועות הליבה, ומשום כך נפגעה יכולתם להשתלב בשוק העבודה ולהתקיים בכבוד באופן עצמאי. 

לפי דיווח של העיתונאי אור קשתי בהארץ, במקביל להודעה כי תתבע את ההורים אם תתקבל תביעתם של היוצאים בשאלה, הודיעה המדינה כי תתבע גם כ-90 ישיבות ובתי ספר חרדיים שבהם למדו היוצאים בשאלה.

לפי המדינה, אין לה אחריות ישירה או עקיפה למצב שמתארים היוצאים בשאלה, וכי ההורים והישיבות אחראים למצב.

את התביעה הגישו יוצאים השאלה המאורגנים בעמותת ‘יוצאים לשינוי’, באמצעות עו”ד שלמה לקר.

 בתביעה, שהוגשה באוקטובר האחרון, נכתב: “המדינה בחרה להתכחש לאחריותה כלפי התובעים, והניחה לבתי הספר ולישיבות שבהם למדו לחמוק מחובתם ליישם את תוכנית הליבה ולהקנות לתלמידיהם את היכולת הבסיסית לרכוש מקצוע ולהתפרנס בכבוד. כתוצאה מכך, סיימו התובעים את לימודיהם כשברשותם ידע בסיסי בלבד במקצועות חיוניים דוגמת מתמטיקה, אנגלית ומדעים”.

טענה נוספת היא שהמדינה מפלה לרעה את היוצאים בשאלה בכך שהיא מונעת מהם להשתתף בתוכניות סיוע להשתלבות בלימודים ובתעסוקה לבני המגזר החרדי.

בתגובה שהגישה בשבוע שעבר, ביקשה המדינה לדחות את התביעה על הסף, וכי במקרה שעמדת המדינה לא תתקבל, הודיעה הפרקליטות כי “יש להטיל את האחריות על הצדדים השלישיים”, כלומר – ההורים ומוסדות החינוך החרדיים.