השף פנחס בלשניקוב עם מתכון לחג: בשר בקר ברוטב יין מתוק

פנחס בלשניקוב
|
י"ב ניסן התשע"ו / 20.04.2016 17:22
השף פנחס בלשניקוב עם מתכון שיגרוף מחמאות בשולחן החג: בשר בקר ברוטב יין עם קראנץ’ בטטה • ויש גם טיפים ורעיונות הגשה

מצרכים:
1 ק”ג בשר בקר חתוך לקוביות או פרוסות מס’ 8 או 5
2 בצלים גדולים פרוסים
1 גזר
1 ראש שום
1 שורש פטרוזיליה
1 כוס יין אדום מתוק
מלח
1 כוס ציר מרק עוף או בשר
חצי כוס שקדים קלופים
שמן

אופן ההכנה:
• מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד השחמה.
• מוסיפים את הבשר ועושים לו סגירה בשמן.
• מוסיפים את שאר הירקות היין והשקדי והמרק עוף או הבשר.
• מנמיכים את האש ונותנים לזה להתבשל כ-3 שעות על אש נמוכה.
• לאחר שמוכן להוציא את חתיכות הבשר ולסדר בתבנית אפייה.
• לשפוך מעל הבשר את הרוטב במתכון המצורף ולהכניס לאפיה של כחצי שעה ללא כיסוי.

לרוטב:
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 כוס סוכר חום או לבן
2 כפות דבש
1 כוס יין אדום יבש או מתוק
מלח
שמן
1 כף קמח תפוח אדמה
חצי כוס קטשופ
רבע כוס מים

 

אופן ההכנה:
• לחמם את השמן במחבת, ולטגן את הבצל עד השחמה.
• להוסיף את הסוכר הדבש,הקטשופ והיין ומעט מלח ולבשל כ-5 דקות על אש נמוכה.
• לערבב את הקמח תפוח אדמה עם המים ולשפוך לתוך הרוטב עד להסמכה.
• אם יצא סמיך מידי ניתן להוסיף יין ולדלל את הרוטב.

קראנץ’ בטטה:
1 בטטה בינונית
רבע כוס קמח תפוח אדמה
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
• לגרד את הבטטה בפומפיה עבה לתוך קערה
• לשפוך מעל את הקמח תפוח אדמה ולערבב טוב טוב
• לחמם שמן בסיר ולטגן את הבטטה עד שנעשה קריספי.

טיפים:
• רעיון הגשה: ניתן להכין פירה תפוח אדמה ואו להוסיף גם ירקות שורש לגיוון טעמים. להניח במרכז הצלחת פירה, כשמעליו מונחת חתיכת בשר בקר ברוטב יין ומעל הכל קראנץ’ בטטה.
• ניתן להחליף את הבטטה בבצל, למי שרוצה.
• את כל הציר שנותר מבישול הבשר ניתן לשפוך מעל חתיכות עוף מסודרות בתבנית אפיה, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור לכשעתיים.

חשוב:
המתכון כשר לפסח. ישנם חומרים שישנם חוגים הנמנעים מלעשות בהם שימוש. כל אחד יעשה כמנהג אבותיו.

צילום: Anat Hermony/FLASH90