מה אתם יודעים על נוגדי החימצון וחשיבותם?

חגית שחף
|
א' ניסן התשע"ד / 01.04.2014 15:44
נוגדי חימצון מסייעים לגוף לשמור על בריאותו ולאפשר התפתחות תקינה של תאים חדשים, שמירה על בריאותם של כלי דם ולב, מניעה והגנה בפני התפתחותן של מחלות ניווניות

נוגדי חימצון הינם מרכיבים חשובים בחיינו לצורך שמירה על בריאות תקינה.

נוגדי חימצון, או בשמם הלועזי אנטי אוקסידנטים, מצויים במזונות טריים רבים וכן בתוספי תזונה איכותיים. מתפקידם לסייע לגוף לשמור על בריאותו ולאפשר התפתחות תקינה של תאים חדשים, שמירה על בריאותם של כלי דם ולב, מניעה והגנה בפני התפתחותן של מחלות ניווניות שונות הפוגעות בכלי דם ולב, מחלות ניווניות של המוח, מחלות ממאירות, סיבוכים של מחלות כרוניות כגון סוכרת ויתר לחץ דם.

אנטי אוקסידנטים  מהווים מרכיב חשוב בשמירה על איכות בריאותם של אנשים הסובלים ממחלות כרוניות. תפקידם של נוגדי חימצון גדול הן בשינוי מגמת ההתדרדרות של מחלות אלו והן לשיפור מצב בריאותו הכללי של האדם. שימוש בנוגדי חימצון מסייע להאטת תהליכי בלייה, תהליכי הזדקנות שחלים בגוף והם תוצאה ישירה מפעולתם של רדיקאלים חופשיים. מעכבי החימצון מרסנים את פעילותם של רדיקאלים חופשיים. עודף רדיקאלים חופשיים יוצר מצב של עקה חימצונית הגורמת למחלות כגון טרשת עורקים, יתר לחץ דם, שבץ מוחי, נזקי סוכרת, מחלות ממאירות, דלקות מפרקים, מחלות דרכי נשימה כגון אמפיזמה בורנכיטיס ואסטמה, אלצהיימר, פרקינסון, תהליכי הזדקנות מואצים, נזקי כבד, מחלות עיניים כגון קטרקט וניוון מקולרי ועוד. חלק ממחלות אלו נוצר בעקבות עקה חימצונית וחלקן מתדרדרות בעקבות עודף של רדיקלים חופשיים.

רדיקלים חופשיים מגיעים לגופנו בעקבות איכות סביבה לקויה, זיהום אויר, זיהום מים, זיהום מזון כתוצאה מריסוסים וכן מכימיקלים שאינם ראויים למאכל, כגון חומרי שימור, טעם וריח, ועוד מנפלאות החיים הסובבים אותנו.

דרכי ההתגוננות שלנו מתהליכים אלו הם להימנע כמיטב האפשר ממגע עם המזהמים. יש להקפיד ככל הניתן על מקורות המזון. יש לאכול מזון טרי ונקי ככל הניתן. יש להקפיד על תהליכי הכנה שאינם פוגעים באיכות המזון. יש להקפיד במיוחד על שהייה באזורים של אוויר נקי, יש להקפיד על פעילות גופנית באזורים ירוקים, על מנת לשפר את איכות חימצון הגוף.

מקור חשוב לנוגדי חימצון הוא מזון טרי תוך שימת דגש על פירות וירקות, המהווים נוגדי חימצון איכותיים. אכילת אגוזים לא קלויים כגון אגוזי מלך, שימוש בחליטת תה ירוק איכותי, המהווה נוגד חימצון עוצמתי, שימוש בתוספי מזון איכותיים המכילים ריכוז גבוה של מעכבי חמצון כגון: שמן זרעי רימונים, פורמולת TSF, מיץ נוני. שמירה על כלי דם מפני עקה חימצונית בעזרת פורמולת  LD GUARDפורמולת ג’ינקו בילובה, קרדיול. שמירה על לחץ דם תקין ובריאות התאים בעזרת פורמולת עלי זית, פורמולת TSF, ופורמולתLD GUARD, כמוסות כורכום. הזנת התאים בחומצות שומן חיוניות המהוות נוגדות חימצון איכותיות בעזרת פורמולת LIFE ESSENCE, ובעזרת אומגה 3. שמירה על בריאות הכבד בעזרת פורמולת LIVERAMIN שהינו שמן זרעי גדילן מצוי. שמירה על מערכת החיסון הלוחמת ברדיקלים חופשיים בעזרת פורמולת TSF, פורמולת עלי זית, VMM, נוני. שימוש בשמן זרעי ענבים הידוע ביכולתו להיות אנטי אוקסידנט פעיל, שמן קצח היעיל במיוחד כמעכב חימצון.

לאתר של חגית שחף