רפאל מציגה הגנה חדשה: ‘כיפת ברזל’ נגד רחפנים
חברת רפאל חשפה השבוע פיתוח חדש שיתמודד עם העידן הבא בלוחמה הטכנולוגית: מערכת הגנה ונטרול של רחפנים.
רפאל, שפתחה ומייצרת את מערכות ‘כיפת ברזל’ ו’שרביט קסמים’, תציג לראשונה את מערכת ה-Drone Dome בתערוכת הביטחון LAAD המתקיימת השבוע בברזיל.
בשנים האחרונות התרחבה מכירת הרחפנים המתקדמים, המסוגלים לשאת משקל רב, וניתן לרכוש אותם באינטרנט בעלות של מאות עד אלפי דולרים. על רחפנים אלה ניתן להרכיב מצלמות מתקדמות ואפילו חומר נפץ.
בחודשים האחרונים משתמשים גם מחבלי ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה ברחפנים. גורמי צבא העריכו כי מדובר ברחפנים ברמה נמוכה המסוגלים לנוע, לפי שעה, לטווחים קצרים מאוד בלבד.
אבל הזמינות של הרחפנים הבלתי מאוישים כבר מדאיגה מזה זמן את גורמי הביטחון.
בדיוק מסיבה זו חושפת רפאל את התשובה לאיום החדש. המערכת מספקת הגנה אווירית יעילה כנגד רחפנים עוינים (מיקרו וננו כטב”מים) תוך גילוי, זיהוי, עקיבה ונטרול של רחפנים עוינים המופעלים באזורים אסורי-טיסה על-ידי גורמי טרור, לצורך ביצוע תקיפות אוויריות, איסוף מודיעין ופעילויות נוספות.
המערכת מאפשרת הגנה של 360 מעלות, ומתאפיינת בתגובה מהירה, מניעת נזק סביבתי ושמירה מיטבית על בטיחות התושבים או מטוסים הטסים באזור.
מערכת Drone Dome כוללת מכ”ם RPS-42, מערכת תצפית MEOS ומערכת חסימה C-GUARD RD והיא פועלת בכל תנאי מזג-אוויר, 24 שעות ביממה.
תהליך הנטרול של הרחפן כולל מספר שלבים: בשלב ראשון, המערכת מגלה ומזהה את הרחפן המאיים, באמצעות מכ”ם וחיישנים אלקטרו-אופטיים או אינפרה-אדום.
בשלב השני, מתבצע חישוב הנתונים ומועברת התראה למפעיל במידה והרחפן עוין.
בשלב השלישי, מתחילה פעולת שיבוש אוטומטית או ידנית של תדרי הרחפן על ידי מפעיל המערכת, בהתאם להגדרת המנוע החישובי.
בשלב הסופי, כאשר הרחפן המאיים מגיע לאזור המוגן, הוא מנוטרל באמצעות מערכת חסימת GPS ועל-ידי חסימת רדיו.
מרפאל נמסר כי רכיבי מערכת Drone Dome מיוצרים על-ידי חברות ישראליות מובילות בעלות מוניטין בין-לאומי. כל הרכיבים כבר הוכחו מבצעית והם בשימוש בקרב צבאות וכוחות שיטור רבים ברחבי העולם.