השף פנחס בלשניקוב מציג: מנת דגים מבושמת בניחוח קינמון ובהרט

בחג פורים האחרון חלק עימי חבר יקר, שף במקצועו, מתכון למנת דגים • בחרו לכם דג, מושט, סלמון, נסיכה או כל דג העולה על דעתכם - ומילה שלי: לא תצטערו
פנחס בלשניקוב
כ"ז אדר ב' התשע"ו / 06.04.2016 16:46

בחג פורים האחרון חלק עימי חבר יקר, שף במקצועו העונה לשם ‘אבי’, מתכון למנת דגים מבושמת. לקחנו את חובת היום, ”חייב איניש לבשומי”, ובישמנו לנו דג בניחוח קינמון ובהרט.

והרי התוצאה לפניכם.

בחרו לכם דג, מושט, סלמון, נסיכה או כל דג העולה על דעתכם ומילה שלי לא תצטערו.

רבים וטובים יבשלו את הדג בתוך סיר או מחבת. אני בחרתי להכין את כל הרוטב עם הירקות בסיר נפרד, לשפוך על הדג כשהוא מונח לו בתבנית אפיה – ולהכניס לתנור.

מצרכים:
6 יחי’ פילה מושט
4 שיני שום פרוס לפרוסות
1/2 שומר חתוך לרצועות – לא חובה
1 גזר פרוס לפרוסות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 כוס עלי כוסברה חתוכים
1 פלפל ירוק או אדום חריף – אפשר גם פחות תלוי ברמת החריפות הרצויה.
1 גמבה חתוכה לקוביות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
מלח
1 כפית סוכר
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית בהרט
1/4 כפית כמון
קורט פלפל שחור
2 כפות פפריקה
1/2 כוס שמן
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס מים
שמן לטיגון

דגים

אופן ההכנה:
1. לחמם שמן במחבת ולטגן את הגזר, שומר, פלפל חריף והגמבה ל-5 דקות. לאחר מכן להוסיף את השום ולטגן עוד דקה. חשוב מאוד לשים לב שלא לשרוף את השום.
2. להוסיף את העגבניות ולתת להם עוד 2-3 דקות.
3. לערבב את כל התבלינים בקערה עם חצי כוס שמן ומיץ לימון ולשפוך על הירקות שבסיר. לערבב 2 דקות על מנת לפתוח את הטעמים שבתבלינים.
4. להוסיף את המים לתערובת הירקות.
5. חצי מעלי הכוסברה מוסיפים בשלב זה לסיר. נותנים בישול של עוד כ-5 דקות ומכבים את האש.
6. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
7. לוקחים תבנית ושופכים לתוכה רבע מכמות הירקות והרוטב שבושלו בסיר.
8. מניחים מעל את הדגים ושופכים את יתרת הרוטב מלמעלה.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לכ15-20 דקות. תלוי בסוג הדג ובגודלו.
10. מוציאים מהתנור ומפזרים מלמעלה את יתרת הכוסברה.
11. מעט לימון מלמעלה לפני ההגשה.

ולסיום כמה טיפים:
• אם משתמשים בפילה מושט אפשר לחתוך ולהשתמש רק בחלק הבשרני שלו ומהחלק הדק אפשר לעשות שניצלונים.
• לא לשכוח שהרבה פעמים הדג יהיה מונח על פלטת שבת ולכן כדי שלא יתייבש בשלב האפייה לאפות אותו רק 80%. הוא ישלים את הבישול על הפלטה.
• לאלו שבחרו לבשל את הדג בסיר מומלץ כל כמה דקות לקחת מהרוטב עם כף ולשפוך על הדג. פעולה שתעזור לספיחת הטעמים ולמראה ברק.

דגים

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות