חגיגת דגים: שלושה מתכוני פורל מיוחדים לחג

תמי גיל
|
ג' סיון התשע"ד / 01.06.2014 10:46
פורל, הדג האיכותי והעסיסי בשלשה מתכונים נהדרים לקראת חג השבועות: פילה פורל בחרדל ושמנת, פורל בסגנון בלקני – במילוי גבינה, ודג פורל ורוד משפחתי ברוטב עירית • באדיבות השף יניב פרטוש

דג הפורל זוכה לאחרונה לביקוש הולך וגובר. הסיבה: הפרול הינו דג איכותי, עסיסי, בריא ועשיר באומגה 3, ובעל טעם טוב ומעודן הסופג באהבה כל שילוב וטעם. ‘חוות דגי הדן’ מציעה שלושה מתכוני פורל חלביים, שיוסיפו גיוון וצבע לשולחן החג.

 • דג פורל ורוד משפחתי ברוטב עירית:

מתכון ל-6 סועדים

חומרים:

1 דג פורל ורוד משפחתי

צרור עירית

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

כוס יין לבן יבש

מלח

פלפל שחור

חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דק

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מסדרים את דגי הפורל בתבנית אפייה גדולה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

להכנת הרוטב:

בסיר קטן שמים כוס יין ובצל ומביאים לרתיחה ומצמצים את הנוזלים (להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין. מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה.

מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.

מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.

הגשה: מוציאים את הדג מהתנור, ופורסים למנות על פי מספר הסועדים, ואז ויוצקים מעליו את הרוטב.

 

• פורל בסגנון בלקני – במילוי גבינה:

מצרכים:

2 פורלים שלמים מנוקים

200 גרם גבינה בולגרית

חלמון מביצה אחת

בצל ירוק קצוץ

חופן שמיר קצוץ

2 שיני שום כתוש

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכינים תערובת מהמצרכים וממלאים בה את הדגים ,מניחים את הפורלים בנייר כסף ומעל בוזקים שמן זית ומעט מלח גס.

סוגרים את ניר הכסף ומכניסים לתנור בחום בינוני כ-40 דקות (הופכים לאחר 20 דקות).

 

• פילה פורל בחרדל ושמנת:

חומרים:

1 כף שמן אורז

1 כף חמאה

6 נתחי פילה פורל ורוד או לבן עם העור.

1/2 כוס קמח

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

1/2 כוס יין לבן יבש

6 עלי מרווה טריים (לא חובה)

1 מיכל שמנת לבישול 15% שומן

2 כפיות חרדל גרגירים משובח

אופן ההכנה:

מחממים מחבת בעלת מכסה מתאים עם השמן והחמאה.

מקמחים את הדגים מצד העור בלבד ומתבלים במלח ובפלפל.

מטגנים את הדגים מצד העור 2 דקות, תוך טלטול של המחבת כדי שלא יידבקו אליה.

מוסיפים את היין ואת עלי המרווה, מכסים את המחבת ומבשלים דקה אחת.

מערבבים את השמנת עם החרדל בקערית ויוצקים את התערובת על הדגים.

מכסים את המחבת שוב ומבשלים 3 דקות נוספות.