השף פנחס בלשניקוב מציג: מתכון מוסקה ושדרוגים שלא כדאי לפספס

מוסקה בגרסה אחת? ממש לא! • השף פנחס בלשניקוב מציג הפעם מתכון בסיסי של מוסקה, ולצידו עוד הרבה רעיונות לשדרוג המנה היוונית המוכרת ברחבי כל העולם • למשל, מוסקה על בסיס דגים שמעתם?
פנחס בלשניקוב
כ' אדר ב' התשע"ו / 30.03.2016 13:21

מתכון מוסקה:

4 חצילים פרוסים לפרוסות של 1 ס”מ.
לרסס עם ספריי שמן ואו להבריש עם שמן זית.
לאפות בתנור 200 מעלות 5 דק’.
להוציא מהתנור ולצנן.

לתערובת הבשר:
400 גרם בשר בקר טחון
400 גרם עוף או הודו טחון
2 ביצים
1 בצל בינוני
1 תפו”א בינוני
3 שיני שום
1 חופן עלי פטרוזיליה
1 כף רסק עגבניות
1 וחצי כוסות פירורי לחם
2 כפיות שטוחות מלח
חצי כפית שטוחה פלפל שחור
רבע כפית כמון
1 כף סוכר
1 כף פפריקה

מה עושים?
1. לטחון במעבד מזון את כל הרכיבים למעט הבשרים.
2. לאחר טחינה לערבב עם הבשרים ולתת לזה לנוח במקרר מכוסה חצי שעה.
3. לאחר חצי שעה למלא את החצילים לגלגל ולהניח בתבנית.

מוסקה

לרוטב עגבניות:
בסיר בינוני על אש בינונית, לטגן בצל בינוני קוביות קטנות עד להשחמה.
להוסיף 1 שן שום כתושה.
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות. להמשיך לבשל עד שמתרכך כ-5 דקות בערך.
לאחר מכן להוסיף לסיר:
500 גרם רסק עגבניות
3 כוסות מים
2 כפות סוכר
חצי כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלח

מה עושים?
1. להביא לרתיחה ולכבות את האש.
2. לשפוך מעל החצילים. לכסות בנייר כסף ולאפות כשעה על 180 מעלות.
3. להסיר את הכיסוי ולאפות עוד כרבע שעה.

מוסקה

אז איך נשדרג את המוסקה שלנו?

• קחו את גלילות המוסקה לפני שסידרתם בתבנית, ובדיוק כפי שמצפים שניצל, טיבלו את גלילי המוסקה בקמח, ביצה, פירורי לחם. סדרו על גבי תבנית אפיה, עם מעט מרווח האחד מהשני, רססו מלמעלה עם ספרי שמן.אפו בתנור שחומם מראש ל-180 כ-45 דקות. צריך להתקבל ציפוי זהוב וקריספי.  

להגשה: את רוטב העגבניות לשפוך מעל כשהוא חם, ממש לפני ההגשה.

מוסקה

• את בשר הבקר ניתן להחליף בבשר כבש ולהוסיף קינמון ותבלין בהרט, מה שיעניק למנה טעם וארומה שונים לגמרי.

להגשה: רוטב עגבניות חם מלמעלה. היות ובשר כבש חבר מאוד טוב של צנוברים, אז מעט צנוברים קלויים מלמעלה רק ישביחו את המנה. כמו כן, את רוטב העגבניות אפשר להחליף ברוטב פטריות.

• דווקא חצילים?! זהו, שאפשר גם עם ירקות אחרים. אפשר לעשות זאת עם פרוסות קישואים ו/או זוקיני. פרוסות בטטה אפויות. אבל כאן נדרשת עבודה מאוד עדינה, כדי שלא יתפרק.

מוסקה

• מוסקה על בסיס דגים שמעתם?! אז גם זה קיים. מחליפים את הבשר הטחון בדג טחון, כל אחד וסוג הדג איתו אוהב לעבוד. במידה

והדגים מגיעים בציפוי שכבת קרח, יש צורך לסחוט טוב טוב את הדג מהמים שנספגו בתוכו לפני שטוחנים, כדי שלא תתקבל עיסה דלילה מידי.

במידה וכן התקבלה עיסה דלילה, להוסיף עוד פירורי לחם עד למרקם הרצוי.

לרוטב העגבניות ניתן להוסיף מעט לימון שישתלב נהדר עם הדג. ניתן גם להגיש עם פרוסות לימון ו/או לימון כבוש קצוץ דק.

מוסקה

הדפס כתבה

2 תגובות

הוסף תגובה חדשה
    הכנתי. מושלם!
    30/03/2016 15:00
    מנחם ש
  1. תודה פנחס

  2. נשמע טעים מאוד, הסבר מצוין תודה!
    31/03/2016 10:44
    חני
  3. נשמע טעים מאוד, הסבר מצוין תודה!