הרמטכ”ל: “נגבה חייל שישגה – אך נמצה הדין עם מי שחורג מהערכים”

בעקבות פרשת החייל שירה על מחבל מנוטרל בחברון, שיגר רא''ל גדי איזנקוט אגרת מיוחדת לחיילי צה"ל: "נוסיף לתת גיבוי לכל חייל שישגה בלהט הקרב, מול אויב המסכן חיי אזרחים וחיילים''
חיים טוויל
כ' אדר ב' התשע"ו / 30.03.2016 12:51

הרמטכ”ל, רא”ל גדי איזנקוט, פרסם היום (רביעי) איגרת מיוחדת לחיילי צה”ל ומפקדיו, בעקבות פרשת הלוחם שירה במחבל מנוטרל בחברון בחג פורים.

“משימתו של צה”ל היא להבטיח את שלום אזרחי המדינה ותושביה, בשדה הקרב וגם בעורף. מיום הקמתו חרט צה”ל על דגלו את ערך הדבקות במשימה והחתירה לניצחון וקידש ערכים חשובים ובהם כבוד האדם וטוהר הנשק”, כתב הרמטכ”ל. “ערכים אלו נשענים על מורשת יהודית ארוכת שנים של עם חפץ חיים”.

הרמטכ”ל מציין כי “בכל פעולה ובכל מצב עלינו לפעול באופן מקצועי תוך הפעלת כוח ממוקד, מדוד ושקול, כדי לעמוד במשימתנו ולהיות נאמנים לערכינו”.

הוא הוסיף: ”מפקדים וחיילים, צה”ל מפקיד בידיכם את האחריות למלא את המשימה – להגן על המדינה. המפקדים, ואני בראשם, נוסיף לתת גיבוי לכל חייל שישגה בלהט הקרב, מול אויב המסכן חיי אזרחים וחיילים”.

עם זאת, ”לא נהסס למצות את הדין עם חיילים ומפקדים שיחרגו מאמות המידה המבצעיות והמוסריות שעל פיהן אנו פועלים”.

הרמטכ”ל ממשיך וכותב: “השמירה על רוח צה”ל ועל ערכיו אינה זכות אלא חובה, כדי לשמר את צה”ל כצבא העם במדינה יהודית ודמוקרטית.

“עיני העם נשואות אלינו בציפייה לביטחון תוך שמירה על דמותו הערכית של צה”ל במוקד ההסכמה הלאומית. נוסיף לעמוד על המשמר כדי למלא את יעודנו – הגנה על אזרחים, ניצחון במלחמה, והבטחת קיומה של מדינת ישראל, תוך הקפדה על ערכינו. בכך עוצמתנו”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
    גם עם התובע הצבאי?
    01/04/2016 00:09
    יעל ברונס
  1. התובע הצבאי הרצה בקורס שבו הוגדרה ישראל כ”כובש”
    אורן לוי , לפני 2 שעות ו-33 דקות
    טעם לפגם. התובע הצבאי, סא”ל אדורם ריגלר, הרצה בכנס שארגן הוועד הבינלאומי של הצלב האדום שעסק במשפט הומניטרי בינלאומי וב”שלילת חירות” ו”דיני כיבוש”.

    על פניו, לא צריכה להיות בעיה עם הזמנתו של סא”ל ריגלר לכנס מקצועי כדובר מקצועי, אלא שבכנס הזה צוין ומובהר כי מדינת ישראל היא כובש. במצב שכזה, נשאלת השאלה האם איש צבא (ודרגתו כלל אינה משנה) צריך לקחת חלק באירוע שבו ישראל מוגדרת מראש כ”כובש”. באותו אירוע, על פי הפרסום, לקח חלק עו”ד מיכאל ספרד, איש השמאל המייצג ארגוני שמאל קיצוניים, בהם “שוברים שתיקה”.

    וכך צוין באתר הוועד על הכנס שנערך לפני כמה חודשים: “הסמינר השנתי הרביעי במשפט הומניטרי בינלאומי נפתח אתמול על ידי משלחת ה-ICRC בישראל ובשטחים הכבושים. אירוע זה, אשר אורגן במשותף על ידי ה-ICRC והאגודה לזכויות האזרח בישראל, הינו קורס הכשרה מקצועי שנתי, המכוּון למשפטנים צעירים – ישראלים ופלסטינים – מהמִגזר הפרטי, המגזר ציבורי והמגזר השלישי במדינה. הסמינר מהווה חלק ממאמצי ה-ICRC לקדם את המוּדעוּת למשפט ההומניטרי הבינלאומי במקומותינו ואת הבנתו. תכליתו לספק להם יסודות חזקים במשפט ההומניטרי הבינלאומי ולציידם בכלים הנחוצים להתמודדות עם שאלות משפטיות מורכבות הנוגעות לישראל ולאזור, לרבות: שלילת חירות, ניהול לחימה, דיני הכיבוש, אכיפת המשפט ההומניטרי הבינלאומי ויישומו, ועוד.

    בין הדוברים בקורס – חלק מהדמויות המובילות בעולם המשפט הישראלי, מהאקדמיה, המגזר הציבורי והמגזר השלישי: פרופ’ דיויד קרצ’מר (האוניברסיטה העברית), עו”ד אלי בכר (שירת בעבר בשירות הביטחון הישראלי,), אל”מ דורון ברק (יועץ משפטי לגדה המערבית), פרופ’ אייל גרוס (אוניברסיטת תל אביב), פרופ’ יובל שני (האוניברסיטה העברית), ד”ר גלעד נועם (משרד המשפטים), עו”ד מיכאל ספרְד, אל”מ נועם נוימן (מחלקת הדין הבינלאומי, הפרקליטות הצבאית הראשית) וסא”ל אדורם ריגלר (המחלקה לעניינים מבצעיים, הפרקליטות הצבאית הראשית).

    “אני שמחים לקראת סמינר פורה נוסף שבו נתמודד עם חלק מהסוגיות הרגישות והמורכבות ביותר העולות מיישום המשפט ההומניטרי הבינלאומי בישראל ובשטחים הכבושים”, אמר לארי מֵייבִּי, ראש המחלקה המשפטית של ה-ICRC בישראל ובשטחים הכבושים”.

    בהשתתפותו של איש צבא בכנס שבו מגדירים את שטחי ארץ ישראל כ”שטחים כבושים” יש טעם לפגם. בלי קשר לתובע הצבאי ולאל”מ דורון ברק שע”פ הפרסום הרצו בקורס, לתפיסת עולמם של רבים, צה”ל צריך לשלול כל השתתפות במקום בו קיימות אמירות פוליטיות או במקרה זה, טענות שקריות על מדינת ישראל ככובש.

    את תגובת דובר צה”ל נביא בהמשך…