השף פנחס בלשניקוב ונהפוך הוא: אוזני המן מלוחים במלית פטריות
אוזני המן מלוחים במלית פטריות
לבצק:
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
2 וחצי כוסות קמח קר מאוד
200 גרם מרגרינה – להכניס למקפיא כרבע שעה לפני.
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה -( לא חובה)
חצי כוס מים פחות כף – קרים מאוד
אופן הכנת הבצק:
• במעבד מזון שמים את כל החומרים היבשים. חותכים את המרגרינה לקוביות ומוסיפים לקערת המעבד. מוסיפים את הפטרוזיליה.
• מפעילים את מעבד המזון בלחיצות קצרות עד שהתערובת הופכת פירורים.
• מוסיפים לאט לאט את המים תוך כדי הפעלת המעבד מזון עד שהבצק מתאחד.
• מוציאים ועוטפים בניילון נצמד. ומכניסים לקירור לשעתיים.
למלית פטריות:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 שן שום כתוש
כוס וחצי פטריות שמפניון טריות קצוצות
כוס וחצי פטריות פורטבלו טריות קצוצות
רבע כפית מלח
קורט פלפל לבן
כף יין לבן
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן הכנת המלית:
• בסיר קטן או מחבת לשפוך את השמן להביא לחימום ולהוסיף את הבצל לטגן עד להזהבה.
• להוסיף את השום והפטריות. לטגן כ5 דקות על אש בינונית. להוסיף את היין הלבן.
• לאחר שכל התערובת מצטמצמת לכבות את האש ולהוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה.
• להעביר למקרר לקירור מוחלט.
להכנת אוזני המן:
• מכינים ביצה להברשה
• מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ”מ על משטח מקומח.
• קורצים עיגולים בקוטר של 6-7 ס”מ
• מברישים כל עיגול בביצה.
• במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית מהמלית וסוגרים לאוזן.
היות ואין כמות גדולה של סוכר בתערובת הבצק, וזה מה שבדרך כלל נותן את הצבע השחום, לכן ניתן להבריש את האוזני המן בביצה גם מבחוץ. למעוניינים אפשר לעטר בשומשום.
• לסדר את האוזני המן על תבנית אפיה ולהכניס להקפאה כ-15-20 דקות מה שימנע מהבצק להיפתח בזמן האפיה
• לחמם תנור לחום של 180 מעלות
• להכניס את האוזני המן ישירות מהמקרר לתנור, אך ורק כשהתנור הגיע לחום הרצוי.
• לאפות כ-20 דקות עד להשחמה.
– במידה ורוצים לעשות זאת חלבי, אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה. כמו-כן אפשר להוסיף גבינות לתערובת המלית.
– במידה ורוצים לעשות זאת בשרי, אפשר להוסיף מעט בשר בקר טחון למלית, בזמן שמוסיפים את הפטריות לסיר הבישול.
– נשאר לכם בצק? לא לזרוק! רדדו, חיתכו לרצועות ארוכות, תאפו ויש לכם קרקרים מעולים.
פורים שמח!
תגובות
אין תגובות