הרב שטיינמן נשאל: אפשר להזמין קרובים עם אייפון לסעודת פורים?

יוסף גרינבוים
|
ח' אדר ב' התשע"ו / 18.03.2016 11:36
מה הגיב ראש הישיבה על הטרגדיות שפקדו את הציבור החרדי – ואיך להינצל ממידת הדין? והאם חבריו של אדם שנפטר והותיר חובות צריכים לאסוף כסף כדי לשלם? • שו”ת עם הגראי”ל שטיינמן

הגאון רבי משה יהודה שניידר, החברותא של הגראי”ל שטיינמן, מציג בעלון ‘פרי חיים’, כמידי שבוע, את הוראותיו ותשובותיו של ראש הישיבה.

השבוע הוא מספר כי כאשר שמע הגראי”ל על שרשרת האסונות שפקדה את הציבור החרדי, טרגדיה אחרי טרגדיה, “נאנח מאד, וכדרכו שתק ולא אמר דבר. רק כשנשאל שכולם בפחד מנורא תהילות – ומה העצה להתחזק להינצל ממדת הדין, שתק וחשב עד שאמר: ‘זַאך הִיטְן פוּן לשון הרע’. להישמר מלשון הרע… ובירך את כולם שיהיה להם טוב”.

הרב שניידר מספר עוד, כי “לאחרונה נשאל רבינו על אחד שנסתלק באופן פתאומי, ונשארו חובות גדולים שהיה בדעתו לשלמם לאט לאט, ולא זכה, ולא השאיר אחריו נכסים, שיוכלו לשלם מממונו את החובות – האם יש עניין שחבריו יאספו כסף כדי לשלם את חובותיו? ואמר רבינו דפשיטא שראוי להשתדל בזה”.

שאלה מעניינת אחרת נשאל ראש הישיבה: “יהודי יקר שרוצה להזמין בני משפחה הרחוקים מיהדות, לסעודת פורים, כדי שאולי על ידי יזכו להתקרב ליהדות – אלא שכמובן ברשות יקרים אלו וילדיהם, מכשירים לא כשרים, הפתוחים לכל שבעה מדורי גיהנום… ויש חשש שילדי משפחת האברך יחשפו לדברים גרועים, מה עושים?”

הגיב על כךהגראי”ל: “דאס איז אשאלה וואס די יצר הרע האט געמאכט…”  (-זוהי שאלה שהיצר הרע המציא…) ואם לא יזרקו את המכשירים – לא להזמינם.