הקרב על החנינה: האם קצב ישוחרר מהכלא בחודש הבא?

ועדת השחרורים שתתכנס ב-27 במרץ תכריע האם לקצר בשליש את מאסרו של הנשיא לשעבר, לאחר ארבע וחצי שנים בכלא • משיחות סגורות של שרת המשפטים איילת שקד נחשף כי היא והנשיא רובי ריבלין תומכים בשחרורו - גם באמצעות חנינה • ח"כיות מתנגדות: "צריך לרצות את כל עונשו"
יוני גרין
ג' אדר ב' התשע"ו / 13.03.2016 09:53

שרת המשפטים איילת שקד, והנשיא ראובן ריבלין, תומכים בשחרורו של הנשיא לשעבר משה קצב מהכלא, גם באמצעות חנינה – אם ועדת השחרורים תדחה את בקשתו. כך דווח ביום שישי בערוץ 10.

לפי הדיווח, ועדת השחרורים שתתכנס ב-27 לחודש מרץ תכריע האם לקצר בשליש את מאסרו של קצב.

עוד פורסם, כי שרת המשפטים אמרה בשיחה סגורה: “אין שום סיבה שוועדת השחרורים לא תשחרר את הנשיא לשעבר קצב, הוא עומד בקריטריונים”.

מלשכת השרה נמסר שגם אם הייתה עומדת בפניה בקשת חנינה – לא הייתה דנה בה כל עוד אפשרות השחרור בוועדת השחרורים עומדת בעינה. גורמים בבית הנשיא הבהירו כי רובי ריבלין לא הביע עמדה בנושא, ורק כאשר יגיע העניין לשולחנו – ידון בו.

העובדה שגם הנשיא וגם שרת המשפטים תומכים בחנינה, הופכת את הסיכויים שבקשה שכזו תתקבל – לגבוהים.

הנשיא לשעבר נכנס בשנת 2011 אל בית הכלא לתקופה של שבע שנים.

אלא שלא שלא כולם תומכים בשחרורו המוקדם. הדיווח גרר מיד שורת תגובות זועמות, בעיקר מצד חברות כנסת.

חברת הכנסת מירב מיכאלי הגיבה: “אם ועדת השחרורים תמליץ לא לשחרר את הנשיא לשעבר קצב, אני קוראת לא לזלזל בהחלטות ועדה מקצועית ברשות שופט ואני מצפה מנשיא המדינה שימשיך ויפגין נוכחות וכבוד בערכים של שלטון החוק”.

אל מיכאלי הצטרפה גם חברת הכנסת זהבה גלאון: “כדאי להזכיר לכל הנוגעים בדבר שקצב מעולם לא לקח אחריות ולא הביע חרטה – שזה תנאי ראשון שבלעדיו לא יכולה להיות חנינה”.

גם שרת המשפטים לשעבר, חברת הכנסת ציפי ליבני, שסירבה לבקשת החנינה של קצב כאשר הייתה שרת המשפטים, הביעה הבוקר בגל”צ התנגדות למתן חנינה לנשיא לשעבר.”קצב צריך לרצות את כל עונשו ולשבת בכלא. החובה של ועדת השחרורים לשקול את האינטרס הציבורי”. 

עו”ד דוד מנע, מקורבו של משה קצב, אמר בראיון בגל”צ:  “על פי החוק לכל אסיר יש זכות לבקש שחרור מוקדם על פי הקריטריונים. זכותו לבקש הפחתת מאסרו. למה לא להיענות לבקשה? יש לו התנהגות טובה בכלא, הוא לא מסוכן לשלום הציבור. הוא גם ריצה את עונשו”.

מנע הוסיף: “מאיגרא רמה של נשיא הוא ירד לדרגה של אסיר – הוא כבר קיבל את העונש שלו. למה להמשיך להחזיק אותו במאסר? החוק לא קבע פרמטר של חרטה. אין דבר כזה”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות