“הרבי נודע בקדושתו וגאונותו בתורה” • האבל על האדמו”ר מערלוי זצ”ל

תנועת ש״ס: "היה בידידות עזה ועמוקה עם מרן הגר״ע יוסף זצוק"ל שנמשכה עשרות בשנים" • דגל התורה: "במהותו, גדלותו וליבו הנודע, מסר את נפשו כל חייו למען הציבור והכלל" • ריבלין: "דמות ייחודית, אהובה ומוערכת על ידי חילוניים, דתיים וחרדים"
יוסף גרינבוים
י"ג אדר א' התשע"ו / 22.02.2016 10:30

אבל כבד בציבור החרדי, בארץ ובעולם, עם הסתלקותו של האדמו”ר מערלוי זצ”ל.

מועצת חכמי התורה, בנשיאות  חכם שלום כהן, ותנועת ש”ס פרסמו הודעת אבל, בה מתואר הקשר בין האדמו”ר להגר”ע יוסף זצ”ל.

“תנועת ש”ס ובראשה מועצת חכמי התורה שליט״א, יו״ר התנועה הרב אריה דרעי ונציגיה, מבכים מרה את הסתלקותו לגנזי מרומים של זקן האדמו״רים כ״ק האדמו״ר מערלוי זצוק״ל, חבר מועצת גדולי התורה, שהשיב הבוקר את נשמתו הטהורה ליוצרה.

“כ״ק האדמו״ר זצוק״ל אשר נודע בקדושתו וגאונותו בתורה, הקים את קהילת ערלוי המעטירה לאחר השואה והנהיג את קהילתו כאב רחום זה עשרות בשנים.

“האדמו״ר זצוק״ל היה בידידות עזה ועמוקה עם מרן הגר״ע יוסף זצוק״ל, שנמשכה עשרות בשנים, והיו ביניהם עשרות חילופי מכתבים בדברי תורה והלכה מתוך ביטויי הערכה וכבוד. כך למשל, בספרו ‘יביע אומר’ כותב עליו מרן ‘ידיד נפשי אוהבך בלב ובנפש ציס”ע (צדיק יסוד עולם)”.

בש”ס כתבו עוד: “ביקורו האחרון של כ”ק אדמו”ר מערלוי זצוק”ל אצל מרן זצוק”ל היה בניחום אבלים לבנו של מרן, רבי יעקב זצ״ל. בכניסתו קם מרן לכבודו מלוא קומתו, וביקש את סליחתו על שהטריח את עצמו לבא אליו. באותה פגישה הזכיר לו מרן על תשובה בספרו ‘יביע אומר’’ ח”ב בשאלה הלכתית שהפנה אליו האדמו״ר מלפני חמישים שנה.

“תנועת ש״ס אבלה יחד עם כל בית ישראל על האבדן הגדול לעולם התורה והחסידות. ומן השמים ננוחם וה׳ ירפא את שבר עמו אמן כן יהי רצון”.

גם תנועת ‘דגל התורה׳ פרסמה הודעת אבל: “‘דגל התורה’ מבכה את השריפה הגדולה עם פטירתו של זקן האדמו”רים, ראש ישיבה ומנהיג לאלפים כ”ק  האדמו”ר מערלוי זצוק”ל, אשר עמד עשרות בשנים, בקשר הדוק עם עם מרנן ורבנן גדולי ישראל זצוק”ל, ויבדלחט”א שליט”א במאבקים ובמערכות הציבוריות למען התורה הקד׳ וקדשי ישראל. במהותו, גדלותו וליבו הנודע, מסר את נפשו כל חייו למען הציבור והכלל”.

האדמו"ר מערלוי, הגראי"לבאדיבות המצלם

נשיא המדינה, ראובן ריבלין, ספד לאדמו”ר זצ”ל: “האדמו״ר מערלוי זצ״ל, היה דמות ייחודית, אהובה ומוערכת על ידי חילוניים, דתיים וחרדים. בנועם דרכו הוא ייצג את יהדות הונגריה החסידית והמתנגדית גם יחד.

“בבית המדרש שלו, שנבנה דווקא בשכונת קטמון, יכלת להתפלל בנוסח אשכנז ובסגנון חסידי. פטירתו של מנהיג ציבור וראש עדה שהיה ניצול שואה ופליט שאיבד את אביו, אמו ואחיותיו  במחנות העבודה והמוות, ״על מוקד קדושת השם״ כלשונו, חייבת גם היא להזכיר לנו את הכבוד והדאגה לניצולי השואה ההולכים ומתמעטים ואת החובה לספר עד דור אחרון על מאורעות עמינו.

“תנחומי לממשיכי דרכו, משפחתו חסידיו ואוהביו הרבים”.

ח”כ אייכלר  סיפר על הקשר של הרבי מערלוי לבעלזא: “הוא היה מקושר למרן זיע”א בכל נימי נפשו ועד נשימתו האחרונה. הוא היה בקשר עם מרן שליט”א כל השנים.

“מרן מבעלזא התפלל עליו ושאל כל העת לשלומו. רק בליל שישי האחרון באתי בשליחות מרן שליט”א לביקור חולים בחדרו. זכיתי ללמוד עם ילדיו שהתחנכו בת”ת בעלזא לפני יובל שנים. לא פעם הוא הזמין אותי לדיונים על ענייני ציבור.

“מלבד הקמת הישיבה ואלפי התלמידים הוא הקים עולה של תורת ה”חתם סופר” וההדיר את ספרי החתם סופר בכל תפוצות ישראל.

“בגלל פסיקתו ההלכתית שינו סדרי הטיש בענין שבע ברכות לחתנים”.

יו”ר יחד אלי ישי: “היה מדהים לראות באיזה כבוד וידידות התייחס מרן הגר״ע זצוק”ל לכל פניה שלו, באיזו הערכה מעוררת השתאות.

“עצוב לראות כיצד עמודי התווך הצדיקים של הדור נוטשים אותנו ומותירים אותנו מיותמים. הגאב״ד היה מהאדמו״רים האהובים והנערצים שמסרו את נפשם בשביל להיטיב עם עם ישראל בכל רגע ובכל שניה”.

 הרצוג, ערלוי

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות