מצרכים:
2 ריצ’
3 חלבונים
עוגיות לוטוס מרוסקות (כ-100 גרם בערך. לא כל כך משנה, המטרה הינה רק לקישוט, ולתחתית הכוס,לפי גודל הכוסות).
4 כפות ממרח לוטוס
4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מקציפים 3 חלבונים במהירות גבוהה במיקסר, תוך כדי ששופכים 4 כפות סוכר בהדרגה, על מנת לזרז את ההקצפה, עד לקבלת קצף לבן אחיד וחזק במיוחד.
יוצקים את הקציפה לקערה.
מקציפים 2 ריצ’ ובשלב קבלת קצפת יציבה, יוצקים בזהירות את קציפת החלבונים ואת ממרח הלוטוס (בא בצנצנת זכוכית) עד לקבלת תערובת אחידה.
מרסקים ביסקיווטים של לוטוס בבלדר עד לפירורים.
שמים בתחתית הכוסות ומעל המוס.
מקררים ומגישים.
טיפ: אני תמיד ממליץ להשתמש בריצ’ גולמית (קונדיטורית) הניתנת להשגה בחנויות האפייה, על מנת לקבל מוס יציב וחזק ולא לשבור את הראש על דיוקים קטנים. אך אין זאת חובה.