מתכון לעוגת מוס עוגיות שלא תרצו להפסיק לאכול…

אלמוג לזרוביץ'
|
י"ח שבט התשע"ו / 28.01.2016 13:16
שבת בפתח ואת מתלבטת איזה קינוח להכין? תהיי יצירתית והאורחים שלך לא ידעו איך לאכול את זה… • אלמוג אלמוג לזרוביץ’ עם מתכון לעוגת מוס קרם עוגיות גדולה

 מתכון לעוגת מוס קרם עוגיות גדולה (מעולה להגשה מוקפאת כעוגת גלידה  בטעם עוגיות).

מצרכים:

1. 3 חבילות פנימיות של עוגיות ‘קרמיאו’ או כל עוגיות אוראו פרווה אחרות (525 גרם).

2.  5 חלבונים מוקצפים.

3. 4 כפות סוכר.

4. 3 ריצ’.

5. 4-5 כפות פודינג שוקולד.

אופן ההכנה:

מרסקים בבלנדר 525 גרם עוגיות אוראו פרווה, מקציפים 5 חלבונים במיקסר במהירות גבוהה,  תוך כדי ששופכים 4 כפיות סוכר בהדרגה, על מנת לא לשבור את הקצף ולזרז את פעולת ההקצפה.

יש לקבל קצף לבן חזק ויציב (ניתן להפוך את קערת המיקסר בזהירות ולראות שהקצף לא זז).

מעבירים את קציפת החלבונים לכלי כלשהו או קערה גדולה, ומתחילים להקציף 3 יחידות של ריצ’ ביחד עם 4-5 כפות פודינג שוקולד. לקראת קבלת קצפת, כשהמיקסר בפעולה, מוסיפים בהדרגה את קציפת החלבונים לקצפת.

לאחר העברת הקציפה, מעבירים כשליש בערך מהעוגיות המרוסקות לריצ’ ולקציפת החלבונים, שמתערבבים במיקסר – וכך כל החומרים מתערבבים לתערובת אחידה.

נותרנו אם  3\2 עוגיות אוראו מרוסקות. ניקח שליש אחד מהם ונשטח אותו על תחתית תבנית קפיץ (ניתן להיעזר במזולה בטעם חמאה מומסת, אך לא חייבים).

אחרי ששיטחנו את פירורי העוגיות לבסיס, נעביר את המוס גם הוא לתבנית הקפיץ, ונשתמש בשליש האחרון של הפירורים לקישוט.

ניתן לעוגה להתקרר או שנקפיא אותה, ויש קינוח יצירתי לשבת. באותה מידה ניתן גם להגישה כצורת עוגה או  בקינוחי כוסות.

כך או כך תספגו מחמאות…

טיפ: בעוגה המוגשת כעוגת מוס קרה ולא כעוגת גלידה – על מנת להפיק את הטוב ביותר אני ממליץ להשתמש בריצ’ לא מהול במים אשר נמכר בחנויות האפייה, וכך העוגה תהיה יציבה ביותר.

ועוד משהו: אם משתמשים בתבנית קטנה, תוכלו גם להשתמש בעודפים כקינוחי כוסות.