צפוי שלג? המשטרה נערכת למזג אוויר סוער • כל מה שצריכים לדעת

חיים טוויל
|
י' שבט התשע"ו / 20.01.2016 17:32
הערכות החזאים כוללות טמפרטורות נמוכות במיוחד, רוחות עזות וכמויות גשמים גדולות – וגם ירידה של שלגים במקומות הגבוהים • איך תכינו את הרכבים? מה צריך לדעת לפני הנהיגה? ומה מומלץ לכם להכין בערכה ביתית?

במשטרת ישראל נערכים לקראת הימים הקרובים – ובעיקר משבת אחר הצהרים, בהם על פי הערכת חזאים יפקוד את ישראל מזג אוויר חורפי, שיכלול גשמי ברכה מרובים.

הערכות החזאים כוללות טמפרטורות נמוכות במיוחד, רוחות עזות וכמויות גשמים גדולות – ואף ירידה של שלגים במקומות הגבוהים. בעקבות כך, כוחות המשטרה במחוזות השונים החלו בהערכות מקיפה, על מנת לסייע לתושבי המדינה בכל מקרה בו יתקלו בקושי כלשהו.

במשטרה מציינים כי לאור אירועי העבר, ניתן לצפות לחסימת צירים ברחבי הארץ כתוצאה משיטפונות, קריסת עצים ופגיעה בתשתיות.

הערכות המשטרה כוללת הכנת כוחות מתוגברים שיגיעו לצמתי דרכים בהם הם ידרשו כתוצאה מפגעי מזג האוויר, ותיגבור משמעותי של מוקד 100 (שיחות חרום) ומוקד 110 (שיחות הכוונה ומידע שאינו חרום) – והערכות מצב בשיתוף עם הגורמים הרלוונטיים: רשויות מקומיות, כיבוי האש וההצלה, מגן דוד אדום, חברת חשמל ואחרים וזאת כדי לשמור על שגרת החיים בצורה הטובה ביותר.

אחד האתגרים המייחדים מזג אוויר מורכב, כפי זה שצפוי להגיע בימים הקרובים, הוא הנהיגה בכבישים. במשטרת ישראל מציינים כי במקרה בו יהיו עומסי תנועה כבדים ברחבי הארץ, מומלץ לנהגים שאינם חייבים להגיע לאזור מסוים ברכבם לא להגיע באמצעותם, אלא להשתמש בתחבורה ציבורית.

ציבור הנהגים נקרא להתאים את הנסיעה לתנאי הדרך, להימנע מנסיעה בכבישים בהם יש הצפה, לשמור מרחק ולהאט את מהירות הנסיעה. מניסיון העבר, המשטרה קוראת לכלל הציבור לנהוג במשנה זהירות בקרבת מאגרי מים בהם קיימת סכנת נפילה, היסחפות וטביעה.

במשטרת ישראל ממליצים לנהגים להיערך כבר היום, עוד בטרם יחל מזג האוויר החורפי, להכין את רכבם לנהיגת חורף.

להלן מספר עצות לנהיגת חורף בטוחה:

א. בטרם הכניסה לרכב:

1. חובה לבדוק כי צמיגי הרכב תקינים ובלחץ האוויר הנדרש.
2. יש לבדוק כי המגבים תקינים ואינם יבשים ופגומים מימי הקיץ.
3. לדאוג לנקות את שמשות הרכב על מנת לספק תנאי ראות טובים.
4. לנקות את פנסי הרכב- על מנת לראות ולהראות בהתאם.

ב. בעת הכניסה לרכב:

1. כדאי להסיר פרטי לבוש מגושמים (סוודר ומעיל) הפוגעים בחופש התנועה של הנהג ועלולים למנוע מחגורת הבטיחות להיצמד לגוף הנהג ולהציל בעת הצורך.
2. לאחוז את ההגה בשתי ידיים (ממש כמו בטסט) מאחר וכניסה עם הרכב לשלולית, בורות ובאמפרים המוסתרים על ידי הצטברות מים על הכביש – עלולה לגרום לסטייה פתאומית של הרכב.
3. להימנע מחימום פנים הרכב יתר על המידה – הדבר עלול לגרום להירדמות הנהג. רצוי להשאיר חרך קטן פתוח בחלון הרכב על מנת לרענן את האוויר בתא הנוסעים ומנוע היווצרות אדים על השמשה.

ג. בעת נהיגת הרכב:

1. להתאים את מהירות הנסיעה לתנאי הדרך ובכלל זה בעת כניסה לעקומות ובעת ביצוע פניות.
2. יש להדליק אורות דרך.
3. שמירת מרחק מהרכב לפנים ולהתחיל לבלום עם הדלקתם של פנסי הבלם ברכב שנוסע מלפנים ולא להמתין לרגע האחרון.
4. להתרכז בנהיגה ולהימנע מהיסח דעת בדגש על קיום שיחות בטלפון הנייד (גם אם יש דיבורית) .
5. לשמור על סבלנות וסובלנות כלפי הנוהגים סביבכם ולהימנע מתנועות פתאומיות בכביש, כל שכן ביצוע עקיפות בתנאי ראות קשים.
6. שימו לב להולכי רגל – בחורף קשה יותר להבחין בהולכי רגל ולבלום בזמן במקרה הצורך, יש להאט הנסיעה באזור מגורים ולתת זכות קדימה להולכי רגל.
7. שמירה על כללי הבטיחות ונהיגה נכונה יכולות להציל חיים, אנא מכם, סעו בזהירות.

כמו כן משטרת ישראל ממליצה לתושבים באזורים הרלוונטיים להכין ערכה ביתית הכוללת רדיו, סוללות, תאורת חירום, מזון ומים. הכינו גם אמצעי חימום, בגדים חמים, שמיכות, תרופות וכד’.

מחוץ לבית מומלץ לנקות מרזבים, לגזום עצים ולקשור ציוד שעלול לעוף ברוח.

במידת הצורך ובהתאם לנסיבות סייעו לסביבתכם ובעיקר לקשישים ולמוגבלים.

מוקד אגף התנועה יזרים כל העת הודעות לתקשורת על חסימות כבישים והמלצה לנוע בדרכים חלופיות, לפיכך- מומלץ לציבור להיות קשובים לאמצעי התקשורת ולהישמע להנחיות השוטרים.