לראשונה בברלין: נפתח מתחם מזון כשר למהדרין
מזה כמה שבועות פועל בברלין מתחם המזון הבשרי הכשר למהדרין הראשון בעיר, בהשגחתו של הגאון רבי יהודה טייכטל, רב הקהילה היהודית.
המתחם, הממוקם ברובע שארלוטרבורג במרכזה של ברלין, כולל דוכני מזון מהיר בשריים ומסעדה חלבית, הממוקמת בסמוך אליו.
המתחם ממוקם בסמוך לסופרמרקט הכשר הגדול בגרמניה, והוא נפתח ביוזמתם של מספר אנשי עסקים יהודיים אשר ביקשו לפתוח דוכני מזון מהיר בשריים כשרים למהדרין.
“רוב המסעדות הכשרות בברלין הן חלביות”, מספר ולדימיר מלינסקי, מבעלי דוכן המזון הבשרי ‘Best Oriental’. “המתחם שלנו הוא הראשון בעיר שמוכר מזון מהיר בשרי כשר למהדרין”.
מלינסקי מוסיף כי מאז שנפתח, מושך אליו המתחם גם לקוחות שאינם יהודים. “יש הרבה לקוחות לא יהודיים שמתחילים לגלות את המתחם. בגלל הכשרות של הבשר, מגיעים אלינו גם לקוחות טורקיים כמעט כל יום. גם ישראלים שמבקרים או חיים כאן בעיר, מגיעים לאכול אצלנו. מכולם אנחנו תמיד מקבלים תגובות מאד חיוביות על האוכל”.
לדבריו, גם מחירי המזון במתחם מושכים לקוחות מקומיים. “בגרמניה קשה למצוא בשר כשר במחירים זולים. המחירים שלנו הם מחירים הוגנים לאוכל כשר. בשר כשר נמכר לפעמים במחיר יקר פי שלושה מאשר זה הלא כשר. אצלנו המחירים נמוכים ואפשר לאכול בזול”.
בסמוך לדוכני Best Oriental, נפתחה במתחם גם מסעדה חלבית כשרה תחת השם ‘Best daily dishes’. המסעדה, המציעה למבקריה מאכלים חלביים ופרווה כשרים למהדרין, מושכת אליה אף היא לקוחות מקומיים שאינם יהודים.
יבגני בורט, מבעלי המסעדה, מספר כי גם סועדים גרמנים שאינם יהודים מבקרים במסעדה. “חלק מהלקוחות שלנו הם גרמניים, שבאים אלינו בגלל העוגות פרווה שלנו. בגרמניה, מזון פרווה נתפס כמשהו בריא ונקי יותר ממזונות אחרים. הרבה מהסועדים הגרמנים אצלנו מגיעים דווקא בגלל המזון הפרווה שאנחנו מגישים כאן”.
רב הקהילה הגר”י טייכטל: “המטרה שלנו היא שיהודי שומר תורה ומצוות יוכל לחיות בברלין חיים מלאים, בדיוק כפי שחיו כאן יהודים לפני 80 שנה. כמו כן, חשוב שגם מי שאינו שומר תורה ומצוות באופן מלא יוכל לאכול כשר ללא מאמץ משמעותי פתיחת המסעדות – בנוסף לסופרמרקט, לבית הספר, לבית הכנסת, למרכז הסטודנטים ועוד – הינה צעד חיובי נוסף בכיוונים האלה”.
תגובות
אין תגובות