הניצחון של מירלישווילי: אחיו ערער על פסק הרבנים וחויב ב-18 מיליון $
בית המשפט העליון פסק השבוע כי גבריאל מיראלי ישלם לאחיו, המילארדר מיכאל מירלישווילי, 18.5 מיליון דולר במסגרת הסכסוך המר ביניהם על השליטה בחברת מקסבט, המפעילה בתי קזינו והימורים און-ליין.
הנה הסיפור, בו מעורבים הרבה מאוד כסף, בית דין רבני ובבתי המשפט – בקצרה: שני האחים, המצויים בסכסוך עסקי חריף על השליטה בחברה, קיימו בוררות בפני שלושה דיינים: הרב פנחס ברונפמן, הרב יצחק סגל והרב חיים והב. במהלך הדיון טען מיראלי כי חתימתו על הסכם שעמד בלב המחלוקת זויפה.
הדיינים לא קיבלו את טענתו, והבהירו כי אינה רלוונטית לפסק הדין.
מיראלי פנה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב וביקש לבטל את פסק הבוררות בגין שני טעמים: א. טענת הזיוף על ההסכם. ב. טענה לניגוד עניינים – אחד מהדיינים, הרב ברונפמן חיתן את בתו, ובחתונה השתתף אחיו מיכאל ואף העניק לזוג מתנה.
שופטת בית המשפט המחוזי המחוזי, יהודית שבח, דחתה את בקשתו של מיראלי. בפסק הדין ציינה כי טענת הזיוף נוגעת רק לשניים מדפי ההסכם בעותק שמקורו אינו ברור, והוסיפה שקיימות ראיות הסותרות את טענת הזיוף.
ביחס לטענה כי האח השתתף בחתונה בת אחד הדיינים הזכירה השופטת כי גם המבקש, גבריאל מיראלי, הוזמן לחתונה, וכי מיכאל מירלישווילי שהה בחתונה רק דקות ספורות והעניק את המתנה הרגילה מבחינתו – 1,000 דולר.
מיראלי לא התייאש והגיש ערעור לבית המשפט העליון.
לפי הפרסום באתר ניו 1, השופט יורם דנציגר דחה את ערעורו, כשאליו מצטרפים השופטים סלים ג’ובראן ואורי שהם. דנציגר דחה בקשתו של מיראלי להציג ראיות נוספות לקשר הנטען בין אחיו לבין הבד”ץ בו מכהנים הבוררים, לאחר שנקבע שהראיות היו זמינות כבר במהלך הדיון במחוזי.
לגופם של דברים קבע דנציגר, כי אין מקום להתערב בממצאיה של שבח בנושא הזיוף, בין היתר משום שכאמור מיראלי עצמו העלה טענות הנוגדות טענה זו והמלמדות שאכן חתם על ההסכם שבמחלוקת.
ביחס לטענות בדבר משוא פנים, כתב שופט העליון כי לא הוכח שהזמנתו של האח מיכאל מירלישווילי לחתונה היתה מן השפה ולחוץ כפי שטען, וכן לא הוכחה הטענה כי אחיו העניק תרומות לבד”ץ או שקיים קשר כלכלי פסול בינו לבין הדיינים.
דנציגר הדגיש כי הוא לא מקבל את הטענות על נהלי הבוררות, שכן הצדדים הסכימו שלא ינוהלו פרוטוקולים, הבוררים ניהלו אותם כפי שהתבקשו ולכן אין מקום לטענה בנושא זה. הבוררים גם פעלו בהתאם לשטר הבוררות כאשר שמעו עדויות במעמד צד אחד וכאשר לא העבירו לצדדים את כתבי בי-הדין ההדדיים.
מלבד 18 מליוני הדולר, חוייב מיראלי גם בתשלום הוצאות בסך 20,000 שקלים.
את מיראלי ייצג עו”ד נבות תל-צור, ואת מירלישווילי – עוה”ד גיורא ארדינסט, תומר ויסמן, אריק ברנאייזן ואביב אבנון.
תגובות
אין תגובות