המינוי של דרעי לשר הפנים אושר בממשלה; הוגשה עתירה לבג”ץ

נחמן גור
|
כ"ט טבת התשע"ו / 10.01.2016 12:28
אחרי 22 שנה: אושרה חזרתו של דרעי למשרד הפנים • התנועה לאיכות השלטון הגישה בג”ץ: לעצור המינוי ולא להציגו בכנסת • לפיד: “לא יכול להיות שאנשים שהורשעו בפלילים ישלחו חיילים אל הקרב” • ואילו משימות הציב נתניהו לדרעי?

הממשלה אישרה בצהריים (ראשון) פה אחד את מינויו של השר אריה דרעי לשר הפנים, במקום השר לשעבר סילבן שלום שפרש מחיים הפוליטיים.

דרעי צפוי לכהן כשר הפנים בנוסף על תפקיד השר לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, שבו הוא מכהן כעת.

לאחר אישור הממשלה יובא המינוי לאישור הכנסת כבר בימים הקרובים, ויתכן שכבר מחר, ולאחר מכן ייצא המינוי לפועל.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך את דרעי ואמר כי שתי משימות מרכזיות עומדות בפניו: מניעת כניסת מסתננים בלתי חוקיים ובמקביל הוצאת מסתננים מישראל. המשימה השנייה היא שינוי גבולות של רשויות ומועצות אזוריות לטובת חלוקה צודקת יותר של כספי הארנונה.

עם הקמת הממשלה הודיע דרעי כי בגלל הביקורת הציבורית הוא ויתר על משרד הפנים במשא ומתן הקואליציוני. “אני לא רוצה להיכנס למשרד שמראש אני נכנס בו ברגל שמאל”, אמר אז.

אבל כעת, כך נראה, הוא שינה את דעתו, לא לפני שהתקבלה חוות דעתו של היועץ המשפטי עו”ד יהודה וינשטיין, שהודיע לראש הממשלה כי לאחר שבחן את הנושא הגיע למסקנה כי אין כל מניעה משפטית למנות את דרעי לתפקיד שר הפנים.

יו”ר יש עתיד, ח”כ יאיר לפיד, הגיב על החלטת הממשלה:  “ב-11 למאי 2015 הנחתי על שולחן הכנסת את הצעת ‘חוק הקלון’. ההצעה פשוטה: אדם שהורשע בעבירה שיש עמה קלון לא יוכל להיות שר, ח״כ, או ראש עיר.

“זה לא חוק נגד אריה דרעי, זה חוק נגד השחיתות בישראל. הקואליציה דחתה אותו. אנחנו נגיש אותו שוב ושוב עד שהוא יעבור.

“לא יכול להיות שאנשים שהורשעו בפלילים ישלחו חיילים אל הקרב או ידרשו את כספי המיסים שלנו. לא יכול להיות שנעמוד מנגד בזמן שאמון הציבור בפוליטיקאים ובמדינה הולך ומידרדר.

“אמון הוא הבסיס של כל חברה אנושית מתוקנת, וכשהאזרחים חושבים שהמערכת עקומה, קשה להסביר להם למה הם צריכים להישאר ישרים”.

הדוברת של לפיד אמרה בתגובה: “זה עקרון ישן שלנו. אצל יאיר העקרונות מעל שיקולים פוליטיים”.

התנועה לאיכות השלטון עתרה היום בבקשה למתן צו על תנאי לביטול ההחלטה למנות את אריה דרעי לתפקיד שר הפנים, וכן צו ביניים שלא להציג את מינויו של דרעי לאישור הכנסת ומניעת כניסתו של דרעי לתפקידו כשר.

בתנועה טוענים כי העובדה שהורשע בשוחד, מרמה והפרת אמונים בעודו מכהן בתפקיד שר הפנים, ועקב חוסר הסבירות הקיצוני והשורשי, שבמינוי זה – ההופך אותו למעשה חסר סמכות, בין היתר, נוכח הקלון שמינוי זה מטיל על ממשלת ישראל, כמו גם הפגיעה הקשה בתפקודו, בטוהרו ויושרו של השירות הציבורי, בשלטון החוק ובאמון הציבור במערכת השלטונית.