לבשל לט”ו בשבט: עוף ממולא עם פירות יבשים

יעל חן
|
ט' שבט התשע"ו / 18.01.2016 22:46
מאיר רוזנברג, ראש מגמת אמנות הבישול במכללת רימונים של רשת מלונות רימונים, והשף קונדיטור ארז עמוס – מנהל מגמת קונדיטוריה במכללה, מגישים מתכונים בהם נעשה שימוש בפירות טריים ופירות יבשים – המשמשים כסמלי החג

חומרים לעוף:

4 יחידות חזה עוף או כרעיים מפורקים

2 כף סילאן

2 ליטר מים רותחים

חומרים למילוי:

100 גרם משמש מיובש

100 גרם שזיפים מיובשים

50 גרם צימוקים

50 גרם חמוציות

2 כפות דבש

1 יח’ בצל בנוני קצוץ

3 יח’ עלי מנגולד (קצוצים)

3 כפות שמן

1/4 כפית פלפל שחור

מלח

אופן הכנה:

1. חותכים את המשמש והשזיפים לקוביות

2.  מקפיצים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב ומוסיפים את עלי המנגולד

3. מערבבים את כל חומרי המילוי

4. פורסים ניילון נצמד, עליו מניחים את העוף ובשליש הקדמי של העוף מניחים את חומרי המילוי

5. מגלגלים את העוף בעזרת ניילון נצמד כמו סוכריה

6. את ה”סוכריה” נגלגל שוב עם נייר כסף ונבשל במים רותחים כ-25 דקות.

7. מוציאים את העוף מהניילון הנצמד

8. מערבבים את הסילאן עם המלח והפלפל עם גלילי העוף

9. את העוף צורבים במחבט כ-3 דק מכל צדדיו.

10. פורסים את העוף לטבעות ומגישים.