ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון יביאו מחר (ראשון) לממשלה תכנית להקלה על עסקים חדשים בתחילת דרכם, שגובשה במשרד ראש הממשלה, בהובלת מנכ”ל המשרד אלי גרונר, יחד עם משרד האוצר ומשרד הכלכלה.
החלטה זו מגיעה בהמשך להנחיית ראש הממשלה, להקל על עסקים חדשים בהתמודדות עם הדרישות הרגולטוריות בתקופת ההקמה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו: “אנחנו מקדמים החלטה שתסייע רבות לעסקים הקטנים והבינוניים שמהווים מנוע צמיחה חשוב לכלכלה הישראלית שמבוססת לא מעט עליהם.
“עסקים אלה תורמים רבות לפיתוח המשק והכלכלה וחשוב לנו לעזור להם ולקדם אותם. התכנית החדשה תסייע להם להתמודד עם האתגרים שניצבים מולם בשל רגולציה ובירוקרטיה. הגדלת הצמיחה במשק זהו יעד שהגדרתי כדי לחזק את כלכלת ישראל. נמשיך לעודד צמיחה כדי להצמיח את כלכלת ישראל למען אזרחי ישראל”.
שר האוצר משה כחלון: “העסקים הקטנים הם הקטר של המשק הישראלי. כמי שהיה ברשותו עסק קטן אני מודע היטב למשמעות של הבירוקרטיה עבור בעלים של עסק קטן. בעל עסק צריך להתמקד בפיתוח העסק שלו ולא לרוץ כל היום בין הרשויות. כפי שהתחייבנו, אנחנו מביאים תכנית שתסייע לעסק קטן בתחילת דרכו. אני בטוח שהתכנית הזאת, במקביל לטיפול הרחב שלנו במגזר העסקי תסייע רבות לבעלי העסקים ותביא לצמיחה של המשק כולו.”
מנכ”ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר: ״אנחנו במלחמה נגד עודף הרגולציה והעסקים הקטנים סובלים מעול הרגולציה מדי יום ביומו. זהו צעד משמעותי במדיניות הכוללת שלנו להוריד את עול הרגולציה, ואנחנו נמשיך בקו הזה עד שנגיע לאיזון הראוי למשק ששואף לצמוח ולמצות את הפוטנציאל שלו.״
מנכ”ל משרד האוצר, שי באב”ד: “הצלחת העסקים הקטנים היא נדבך מרכזי בצמיחתו של המשק הישראלי. לכן גיבשו כלל הגורמים הממשלתיים הרלוונטיים תכנית שתקל על בעלי העסקים הקטנים החדשים ותסייע להם להתרכז בבניית העסק. נמשיך לשפר את מדד עשיית העסקים בישראל מרמת רישום הנכס ופתיחת העסק למען המשק הישראלי כולו”.
במסגרת התכנית:
1. הקלה באגרות שנדרש בעל העסק לשלם בשנה הראשונה, זאת במטרה למנוע מצב שבו העסק משלם תשלומי אגרות עוד בטרם התחיל את פעילותו העסקית וכתנאי לה, ולפעול למצב שבו תשלומי האגרות יבואו רק לאחר שלעסק מחזור כספי ותזרים שוטף.
2. יותאמו אמצעי האכיפה המינהלית לעסק החדש, מתוך הנחה שעסק חדש עשוי לטעות בשגגה בימיו הראשונים ויש להחיל עליו את הענישה המכבידה רק לאחר שניתנה התרעה הוגנת לתיקון התקלה וכן כדי למנוע מצב שבו עלות הענישה עתידה להוביל לפגיעה אנושה ולאיום על המשך הפעילות העסקית.
3. בתוך כך, ראש הממשלה בתפקידו כשר הכלכלה יעדכן בממשלה על שורה של הקלות בכל הנוגע להעסקת עובדים לעסק חדש אשר בימיו הראשונים נמצא בתהליך דינמי של הקמה והתארגנות המחייב גמישות בהעסקת העובדים.
4. קיצור תהליכי תכנון ובנייה במטרה להקל על העסק את קבלת האישור כאשר הבנין שבו הוא מבקש להקים את העסק כבר נמצא באזור שמותרת בו פעילות עסקית.
5. רישוי עסקים- בתיאום עם משרד הפנים תיבדק אפשרות להחלה של חובות מינימליים לעסק חדש והחלה הדרגתית של מלוא החובות והקלות נוספות. כמו כן, לצד המפרטים המשפטיים יפורסם גם מדריך מעשי שינגיש לעסק החדש את השפה המשפטית לשפה שהיזם יהיה מסוגל להבין ולציית להוראות החוק.
6. הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה תפעיל מערך תמיכה שיסייע לעסקים חדשים בהבנה והטמעה של הדרישות הרגולטוריות בתהליך בניית העסק.