שלי יחימוביץ על פרופ’ שמחון: עוין לחרדים. מקלב: בעל דעות אכזריות

ח"כ אורי מקלב תוקף בחריפות את מינויו של פרופ' שמחון לתפקיד יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה: "זהו מינוי שגוי ואינו מתאים. ראש הממשלה נכשל לאחרונה בכמה מינויים - ומינוי זה הוא כנראה הגרוע שבהם" • ח"כ שלי יחימוביץ: "קפיטליסט מיושן עמוס קלישאות, עם עוינות גלויה כלפי חרדים"
אליעזר היון
א' טבת התשע"ו / 12.12.2015 22:58

סערת מינוי פרופ’ אבי שמחון לתפקיד יו”ר המועצה הלאומית לכלכלה: ח”כ אורי מקלב תוקף בחריפות את המינוי ואומר, כי “זהו מינוי שגוי ואינו מתאים. שמחון הינו מהשבעים שלא רק שאינם חשים את הרעבים והעניים, אלא אף סוברים שהעניים מונעים מהם להיות מדושנים יותר. בעלי הדעות הללו הינם אנוכיים, מנותקים ואכזרים”.

מקלב גם שולח חץ לכיוון ראש הממשלה, כשהוא מזכיר את סדרת המינויים הכושלים מן העת האחרונה: “מינוי של יועץ כזה בממשלה חברתית הוא מינוי בלתי מוצלח. ראש הממשלה נכשל לאחרונה בכמה מינויים בהם תמך, ומינוי זה הוא כנראה הגרוע שבהם”.

גם ח”כ ישראל אייכלר פנה למזכיר הממשלה וביקש להעביר מסר חריף לנתניהו: “אינני יודע מי נתן עצת אחיתופל למנות שונא משפחות ברוכות ילדים כאבי שמחון ליועץ כלכלי”.

ח”כ אייכלר דרש כי נתניהו יודיע לשמחון כי עליו “להתנצל בפומבי על דבריו המתועבים נגד משפחות ברוכות ילדים”.

מוקדם יותר תקפה גם ח”כ שלי יחימוביץ את מינויו של שמחון ואמרה עליו כי הוא  “קפיטליסט מיושן עמוס קלישאות שאבד עליהן הכלח, עם עוינות גלויה כלפי עניים בכלל וחרדים בפרט”.

עוד אמרה ח”כ יחימוביץ: “מינויו של אבי שמחון למחליפו של קנדל היא כנראה דרך צינית של נתניהו ללעוג לדוח העוני, לעניים, לשותפותיו הקואליציוניות ולציבור כולו”.

כפי שפורסם ב’חרדים 10′ היו”ר החדש של המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה אבי שמחון פרסם לפני חמש שנים מאמר בעיתון ‘דה מרקר’, תחת הכותרת “משפחה עם 8 ילדים היא חטא” – ועורר סערה. ח”כ משה גפני הגיב אז: “פרעה קדם לו במדיניות של ‘פן ירבה'”.

במאמר עצמו שאל שמחון מדוע “איננו כמו שוודיה, פינלנד ודנמרק, ומהי תקרת הברזל שמונעת מישראל להצטרף לעשר או חמש עשרה המדינות המשגשגות בעולם?” – והשיב: “הסיבה נעוצה בעובדה שבישראל שתי קבוצות גדולות – חרדים וערבים – שמשקלן גדל במהירות ושבתוך עשורים מעטים ייהפכו לרוב, הנבדלות כמעט לחלוטין משאר הכלכלה.

“כיום שתי הקבוצות הללו מקבלות כמחצית מתקציב החינוך, פשוט מפני שרוב הילדים בחינוך היסודי נמנים עמן, אך לשתיהן מערכות חינוך נפרדות שהישגיהן נופלים באופן משמעותי מאלה של מרבית המדינות המפותחות.

“מי שסבור שהפתרון טמון בהגדלה נוספת של תקציב החינוך טועה ומטעה. כבר כיום הנתח מהתוצר שמדינת ישראל מוציאה על חינוך גדול ב-65% מזה שמוציאות המדינות המפותחות. אלא שאצלנו, נשים במגזרים רחבים יולדות שמונה ועשרה ילדים, והתוצאה היא שאנחנו מוציאים יותר ויותר על חינוך מבלי לשפר את ההישגים”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות