שוב נתפס בשר טריפה ללא פיקוח: מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו”ח) של משרד החקלאות, בשיתוף המשטרה, פעלו שוב בימים האחרונים לתפיסת בשר “שחור”, ללא פיקוח ובקרה.
בפעילות אמש בירושלים, נתפסו בתוך רכב שנעצר לבדיקה שגרתית, כ-140 ק”ג בשר כבש ובשר בקר טחון, שהוברחו מהרשות הפלסטינית. הבשר נתפס בתוך 8 קרטונים שהוחבאו ברכב על ידי שימוש ברצפה כפולה. בבדיקה התגלה שהרכב בלי רישיון בתוקף והנו מיועד להברחות.
הבשר הושמד בצו רופא וטרינר, הרכב הועבר למגרש אחסנה והליכים משפטיים נפתחו נגד החשוד.
פעילות נוספת שביצעו פקחי פיצו”ח והמשטרה, נבדקו גם כמה אטליזים בכפר טורעאן שבצפון. במהלך הפעילות נתפסו אמש כ-700 ק”ג בשר בקר ובשר כבש, ונחשף לול פיראטי הכולל כ-200 עופות אשר אינם עומדים בדרישות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, ולא נמצאים תחת פיקוח המשרד.
אחד האטליזים היה ריק מבשר. מתשאול ראשוני התברר למפקחים שבעל האטליז, תושב טורעאן בשנות ה-60 לחייו, מחזיק שתי מסעדות פעילות בצפון מחוץ לכפר. צוות מפקחים נשלח למסעדות לבדיקת הבשר, לאור חשד לאחזקת ומכירת בשר במסעדות שנשחט בשחיטה שחורה. לאחר הבדיקה החשד הסתבר כמהימן, המפקחים תפסו כ-550 ק”ג בשר בקר ובשר כבש בשתי המסעדות. מקור הבשר אינו ידוע וקיים חשד שהינו בשר שחיטה שחורה ואינו רואי למאכל אדם.
הבשר הוחרם והושמד. בעל המסעדה הודה בחשדות ויומלץ להגיש נגדו כתב אישום.
באטליז השני בכפר, נתפסו כ-180 ק”ג בשר בקר שחוט בשחיטה שחורה וכ-200 עופות בלול פיראטי שהחזיק בעל האטליז באופן לא חוקי. העופות מיועדים לשחיטה שחורה, המתבצעת במקום בתנאי תברואה קשים ביותר ונמכרים באטליז.
ממשרד החקלאות ופיתוח הכפר נמסר, כי עקב חשש לבריאות הציבור, חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח. במשרד מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.