לשבור שגרה בחנוכה: סופגניות חלביות מבצק ומילוי יוגורט

יעל חן
|
כ"ה כסלו התשע"ו / 07.12.2015 17:20
אחרי שהכנת סופגניות ‘רגילות’ ו’מוכרות’, מדוע שלא תנסי גם סופגניות מבצק יוגורט במילוי יוגורט? • מתכון בלתי שגרתי מאת ברק חי-חורש

החומרים לבצק:

1 קילו קמח שמרים

1.5 כוס סוכר

2 ביצים

200 גרם חמאה רכה

קורט מלח

2 גביעי יוגורט לבן (400 גרם) Muller Natural  מ- 100% רכיבים טבעיים, 1.7% או 2.8% שומן

כף ברנדי

שמן קנולה לטיגון

החומרים למילוי:

Muller Froop, יוגורט עם קציפת פרי, בטעמים לימון / תות / פירות יער או אפרסק פסיפלורה.
יש לערבב את היוגורט וקציפת הפרי לפני מילוי הסופגניות.

לקישוט (אופציונאלי):

אבקת קוקוס

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קלות את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים, החמאה והמלח וממשיכים לערבב. מוסיפים את היוגורט והברנדי ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
  2. מטפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר עד שיכפיל את נפחו (כשעה).
  3. מוציאים מהקערה ומרדדים לעובי של כ-1 ס”מ ובעזרת כוס קורצים עיגולים.
  4. מניחים את העיגולים בתבנית על נייר אפייה ומטפיחים בשנית עד להכפלת הנפח ולהיווצרות כדור.
  5. מחממים סיר עם שמן קנולה לחום של כ-180 מעלות ומטגנים עד להשחמה בשני הצדדים.

(אפשר גם לאפות את הסופגניות בתנור בחום של כ-200 מעלות עד להשחמה מלאה).

  1. מקררים קלות את הסופגניות ובעזרת שק זילוף עם צנתר מזריקים את מילוי היוגורט.
  2. ניתן לקשט עם אבקת קוקוס.