לשבור שגרה בחנוכה: סופגניות חלביות מבצק ומילוי יוגורט
אחרי שהכנת סופגניות 'רגילות' ו'מוכרות', מדוע שלא תנסי גם סופגניות מבצק יוגורט במילוי יוגורט? • מתכון בלתי שגרתי מאת ברק חי-חורש
החומרים לבצק:
1 קילו קמח שמרים
1.5 כוס סוכר
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה
קורט מלח
2 גביעי יוגורט לבן (400 גרם) Muller Natural מ- 100% רכיבים טבעיים, 1.7% או 2.8% שומן
כף ברנדי
שמן קנולה לטיגון
החומרים למילוי:
Muller Froop, יוגורט עם קציפת פרי, בטעמים לימון / תות / פירות יער או אפרסק פסיפלורה.
יש לערבב את היוגורט וקציפת הפרי לפני מילוי הסופגניות.
לקישוט (אופציונאלי):
אבקת קוקוס
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קלות את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים, החמאה והמלח וממשיכים לערבב. מוסיפים את היוגורט והברנדי ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
- מטפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר עד שיכפיל את נפחו (כשעה).
- מוציאים מהקערה ומרדדים לעובי של כ-1 ס”מ ובעזרת כוס קורצים עיגולים.
- מניחים את העיגולים בתבנית על נייר אפייה ומטפיחים בשנית עד להכפלת הנפח ולהיווצרות כדור.
- מחממים סיר עם שמן קנולה לחום של כ-180 מעלות ומטגנים עד להשחמה בשני הצדדים.
(אפשר גם לאפות את הסופגניות בתנור בחום של כ-200 מעלות עד להשחמה מלאה).
- מקררים קלות את הסופגניות ובעזרת שק זילוף עם צנתר מזריקים את מילוי היוגורט.
- ניתן לקשט עם אבקת קוקוס.
תגובות
אין תגובות