פרויקט מהפכני: לפי מיזם חדש של משרד החקלאות ידורגו מוצרי מזון על פי יחס היצרנים לבעלי החיים.
הפרויקט יתבצע כחלק ממאמציו של המשרד לפעול לשיפור רווחת בעלי החיים ולהצגת מידע שקוף לציבור הצרכנים.
במסגרת הפרויקט החדש, ידרגו מפקחים של משרד החקלאות את מפעלי ייצור ועיבוד המזון של מוצרים מן החי על פי קריטריונים של יחסם כלפי בעלי חיים ורווחתם. המוצרים יסומנו על פי דירוג כוכבים, בין 1 ל-5, והנתונים יפורסמו באופן שקוף באתר האינטרנט של המשרד.
מטרת המהלך הינה להנגיש לצרכן מידע אותו הוא יוכל לקחת בחשבון בשעת רכישת מוצרי עוף, ולבחור האם להעניק העדפה למוצר של חברה אחת על פני האחרת.
בשלב הראשון הדירוג יעשה במשחטות של עופות ובשלב שני יורחב גם לבתי מטבחיים – שם שוחטים בקר.
שר החקלאות אורי אריאל: “הכנסת מדד של רווחת בעלי חיים למוצרי מזון תעודד את המפעלים להקפיד יותר על תקנות צער בעלי חיים, ותיתן לצרכן מידע חשוב לפני שהוא מחליט איזה מוצר לקנות.
“אני מאמין ומקווה שתהיה למהלך השפעה ארוכת טווח הן על תעשיית המזון והבקרה הפנימית, והן על ההרגלים הצרכניים של כולנו”.