לא מעט קשיים עברה חסידות תולדות אברהם יצחק כשהקימה את מוסדותיה לפני כשבע עשרה שנה. לרשות הקהילה עמד מבנה בן שלוש קומות, שהתקשה להכיל את בני הקהילה והאורחים שבאו להתפלל ולהשתתף בטישים של האדמו”ר. ארבעה חודשים לאחר הכתרתו, בנתה החסידות את בית המדרש הגדול על שטח סמוך, שהושכר מהבעלים, במבצע שארך ארבעה ימים. לאחר מכן הוא חובר לחלקו הקיים של הבניין. שטח בית המדרש הוכפל, אבל כך גם מחיר השכירות.
לפני כשש שנים שוב לא הצליח בית המדרש להכיל את בני הקהילה שגדלה, והחסידות ביצעה הרחבה נוספת, במהלכה התפשט בית המדרש על שטח נוסף השייך לבעלים. בכך הוכפל סכום השכירות שהחסידות נאלצה לשלם על השטח. באותן שנים בקשו קברניטי הקהילה לרכוש את השטח מידי הבעלים, אך סכסוך יורשים מנע את המכירה. חלון ההזדמנויות נפתח לפני כשנה וחצי: בעקבות משפט שהתנהל בין היורשים בעלי השטח, מונה כונס נכסים לטפל במכירת הנכס. אך גם כאן נתקלו עסקני החסידות בקשיים: כונס הנכסים החליט להוציא את השטח, שנמצא בטבורו של אזור מבוקש – למכרז, לכל המרבה במחיר.
עסקני הקהילה ישבו ארוכות עם כונס הנכסים והסבירו לו על הערך הסנטימנטלי של החסידים למקום, שבינתיים הפך אבן שואבת עבור המוני יהודים. לאחר משא ומתן שארך כמה חודשים, הגיעו הצדדים להסכם: החסידות תרכוש את השטח במחיר הקרוב לשני מיליון דולרים, זאת בהתחשב בעובדה שהקהילה נמצאת במבנה מזה 17 שנה, ושילמה דמי שכירות גבוהים המסתכמים במאות אלפי דולרים – כל זאת בתנאי שסכום הרכישה יגויס במזומן, תוך מספר חודשים.
בעקבות כך נכנסה החסידות לסחרור של גיוס כספים. בני הקהילה החלו לחתום על הוראות קבע לצורך ביצוע הרכישה, כאשר ברקע מועד פקיעת ההסכם מרחף מעל ראשי העסקנים. גם האדמו”ר התגייס למשימה, כשהודיע על מסע גיוס כספים בקרב נגידי החסידות בארה”ב. ההחלטה הזאת הפתיעה את החסידים, שכן רק מספר חודשים קודם לכן חזר האדמו”ר ממסע גיוס אחר.
עם הגיעו לארה”ב, הוקם ‘ועד קרן הבניין’ שהורכב מנגידי החצר. כעבור שבוע של עבודה מאומצת גויסו למעלה משני מליון דולרים. בד בבד, התהדקו המגעים לחתימת הסכם עבור רכישת הבניין מכונס הנכסים, ולאחר כחמשה חודשים של דיונים משפטיים, שלוו בתפילות של חסידי תולדות אברהם יצחק, אישר בית המשפט את ההסכם. הכסף הועבר במלאו והרכישה הושלמה.
כעת מתכוננים בחסידות לצעדי הרחבה משמעותיים, שנמנעו עד היום, ובימים האחרונים החלו ההכנות לחגיגה מפוארת שתציין את ‘גמר הקנין’. זו תערך לאחר חג הפסח, במקביל למעמד הנחת אבן הפינה לקומה נוספת.