ועידת הדיפלומטים של הג’רוזלם פוסט מתקיימת היום (שלישי) זו השנה הרביעית במלון וולדורף אסטוריה בירושלים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו, אמר בנאומו בועידה:”אנחנו עומדים היום עם אנשי פריז ועם העם הצרפתי ומתאבלים איתכם, תמיד. זוהי לא רק מתיקות שפתיים. אנחנו עומדים ולא נופלים, למרות מעשה הברברים. המדינות שלנו חזקות, אנחנו עומדים חזקים, גאים בשיוויון, בחופש ובחברה שלנו”.
עוד אמר נתניהו: “זהו האיסלאם הקיצוני, זה מה שהוא עושה – ההריגות, עריפות הראש, הפצצות והשריפות. אנחנו ניאבק ביחד בכך ונגן על האזרחים שלנו”.
לאחר מכן התראיין ראש הממשלה והתייחס לאיסלם הקיצוני: “יש רק טרוריסטים רעים. פלסטינים או צרפתים – זה לא משנה. הם מושפעים מהאיסלאם הקיצוני. רוב המוסלמים מתנגד לכך, אבל האסלאם המיליטנטי, נמצא במזרח התיכון, באפריקה וברחובות אירופה.
“גנו אותם, תקפו אותם, נצחו אותם. קודם אתה מנצח, אחר כך אתה מדבר איתם, זו צריכה להיות האג’נדה כרגע”.
כשנשאל מהו התפקיד של ישראל במלחמה הזאת, ענה: “אנחנו צריכים להמשיך ולשחק את התפקיד שלנו” – ולא הוסיף.
ראש הממשלה נתניהו התייחס לקונפליקט בסוריה ואמר כי ישראל לא מתערבת בנושא “חוץ מבשני דברים”: “הראשון, ואנחנו המדינה הראשונה שעשתה זאת – הצענו עזרה רפואית, קרוב לגבול איתם. לקחנו אלפים לטיפול, לא רק גברים, אלא פליטים, ילדים, נשים, שטופלו על ידי יהודים ורופאים ישראלים.
“זה פשוט מדהים. דיברתי עם חלק מהם והם אמרו שהשטן הפך למלאך מבחינתם, היינו יכולים לצלם אותם, אבל אם היינו מצלמים אותם, הם היו חוזרים לסוריה ומוצאים להורג ברגע”.
“הדבר השני”, אמר נתניהו “פעלנו נגד העברת נשק או התקרבות לגבול שלנו ואיום עלינו. לא תמיד אנחנו מזהים אותם, כשהם עוברים באדיבות איראן וחיזבאללה, אם אנחנו לא רואים את זה, אנחנו לא מהססים להשמיד חלק מהארסנל של הצבא הסורי”.
בהקשר זה, אמר נתניהו על היחסים עם רוסיה: “פוטין ואני סיכמנו שלא נפגע אחד בשני ובואו נאמר שאנחנו מתואמים. מוקדם להגיד, אבל אני יכול להגיד שישראל תהיה מעורבת בסיכום הכללי, אנחנו חייבים שהאינטרסים הישראלים יהיו על השולחן.
“אנחנו לא נאפשר שחיזבאללה ואיראן ישתמשו בסוריה כבסיס קדמי, נמשיך להגן על האינטרסים שלנו”.
על סימון המוצרים מהישובים ביו”ש ורמת הגולן אמר: “זה לא פייר להאשים את הקורבן, יש 200 עימותים בעולם, אתם יודעים כמה גדות מערביות יש בכל העולם, ובנו מתעסקים? את המוצרים שלנו. יש פה מוסר כפול כלפי ישראל. עברו כאן את הגבול”.
שגריר צרפת בישראל פטריק מזונאב, התייחס גם הוא לאירועים בפריז ואמר: “אני שומע אנשים ששואלים איפה צרפת היתה כשישראל הותקפה: תנו לי להיות ברור: טרור זה טרור. כשהוא פוגע אצלנו, או אצלכם. יש בינינו הבדלים במחשבות, בעיקר בכל הקשור לנושא הפלסטיני-ישראלי, אנחנו יודעים שהסכסוך הזה הוא לא מקור כל הבעיות שיש.
“באותו זמן, אנחנו צריכים למנוע את זה מלהפוך להיות מלחמת דת, שאליה דאעש תצטרף. בשביל זה אנחנו נצטרך להתמודד ביחד. אנחנו לא נאיביים. אני דוחה את המקטרגים, בדמוקרטיה יש קריטריון: האם אתה מוכן לכבד את החוקים והערכים שלנו? אנטישמיות, טרור ושנאת צרפתים, נתמודד איתם בכל הרצינות. תהיו בטוחים שצרפת תמשיך להיאבק באיסלאם הרדיקלי. אני בטוח שביחד נוכל לאויב הזה”.
הרצוג: להוציא אל מחוץ לחוק את ארגון להב”ה
ראשון הדוברים בוועידה היה יו”ר האופוזיציה, יצחק הרצוג, שהתייחס למצב במזרח התיכון וגל הטרור בישראל: “אף אחד מהמנהיגים לא רצה לחיות על החרב. אם נתניהו מוכן לשנות את ההיסטוריה, אנחנו נהיה שם כדי לעזור לו. עכשיו, כשאיראן יוצאת מהכלוב רעבה לטרור ורואים את דאעש מצד שני, יש להרבה מדינות ערביות מכנה משותף עם ישראל. תראו את מצרים-ירדן-ישראל, יכול להיות פה שיתוף פעולה מדהים, היסטורי וחזק מאוד”.
הרצוג קרא לשיתוף פעולה עם מדינות המפרץ ואמר: “נוכל לעבוד בביטחון, במודיעין המשותף, וביחד עם זה, להתניע שוב מחדש את המשא ומתן”.
הרצוג קרא להיפרדות מהפלסטינים: “הנושא העיקרי שמעיב עלינו כמדינה יהודית דמוקרטית זה הקונפליקט הישראלי פלסטיני, וכדי להבטיח את עתידנו צריך להיפרד מהפלסטינים. אם מישהו רוצה לראות מה יקרה כשתהיה כאן מדינה דו לאומית שיסתכל על ירושלים בתקופה האחרונה. השאלה שלי לראש הממשלה היא מה החזון שלו לעוד 40 שנה. מדינה דו לאומית? או מדינה יהודית דמוקרטית? זה הכל”.
על החלטת הקבינט להוציא את הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית מחוץ לחוק אמר: “תמכתי בכך, ואני קורא לממשלה להוציא אל מחוץ לחוק את ארגון להב”ה”.
הרצוג התייחס להצבעה על תקציב המדינה: “הממשלה מעולם לא נפלה על תקציב, אבל יש כאן 32 אלף הסתייגויות, כשיש 61 ח”כים מול 59 – אי אפשר לדעת מה יקרה. אני מבטיח לקואליציה, שכדאי להם להגיע עם נעלי בית, אנחנו נהיה שם לאורך כל הזמן”.
ועידת הדיפלומטים מהווה את המפגש השנתי הרשמי של קהילת הדיפלומטים בישראל, ומעלה לדיון נושאים חמים שעל האג’נדה הבינלאומית, תוך מפגש בלתי אמצעי בין משלחות דיפלומטיות מרחבי העולם לבין גורמים משפיעים במדינת ישראל – ממשלה, צבא, עסקים ומעצבי דעת קהל.
בוועידה השנה משתתפים ראש הממשלה בנימין נתניהו, יו”ר האופוזיציה יצחק (בוז’י) הרצוג, שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, שרת המשפטים איילת שקד, שר החינוך נפתלי בנט, שגריר ארה”ב בישראל דן שפירו, ושגריר האיחוד האירופי בישראל, לארס פאבורג-אנדרסן.
באירוע צפויים להשתתף למעלה מ-400 שגרירים, דיפלומטים, נספחים, דוברים, אנשי עסקים בכירים בארץ ובעולם ואנשי סגל חוץ של קרוב למאה מדינות ברחבי העולם, ביניהן: ארה”ב, אוסטריה, גאנה, שוודיה, ארגנטינה, בלגיה, ברזיל, בולגריה, קנדה, צ’ילה, מצרים, ירדן, דנמרק, אסטוניה, צרפת, גרמניה, סין, אתיופיה, גרמניה, יוון, הודו, איטליה, ניגריה, הולנד, הפיליפינים, בריטניה, ויאטנם ועוד רבות אחרות.