מדוח השקיפות שפרסמה חברת פייסבוק על פעילותה בחצי השנה האחרונה (ינואר-יוני 2015) עולה, כי מדינות רבות בעולם מבקשות מהחברה מידע אודות רבבות בני אדם – ונענות בחיוב, במקרים רבים.
אחת מהן היא, אולי לא תשמחו לדעת, ישראל.
מהדוח עולה, כי בתקופת זמן זו ביקשו מדינות שונות מפייסבוק לקבל מידע על למעלה מ-57 אלף אזרחים, שהם גם בעלי פרופיל ברשת החברתית.
לפי דיווח של רז קפלן ב’מאקו’, ארצות הברית היא המדינה שביקשה מידע על הכי הרבה אזרחים בתחומה – 27 אלף. כ-80% מהבקשות אושרו. אחריה בדירוג: הודו, שביקשה לעקוב אחר 6,200 מאזרחיה, ואחריהן – בריטניה, איטליה, צרפת, גרמניה וברזיל.
במזרח התיכון, טורקיה היא המדינה שביקשה הכי הרבה מידע על אזרחיה: מתוך 475 בקשות שהוגשו לפייסבוק לעקוב אחרי אזרחיה, אושרו כמעט כולן.
ואיפה אנחנו? ובכן, היא נמצאת במקום ה-22 במדד המדינות שמבקשות מפייסבוק לעקוב אחרי האזרחים – לאחר שהגישה 237 בקשותם. 63% מהבקשות הללו אושרו לפחות חלקית, והמדינה קיבלה מידע על 150 אזרחים.
פייסבוק, השולטת הן ברשת החברתית והן בוואטסאפ ובאינסטגרם, מסוגלת להרכיב פרופיל מאוד מדויק על אנשים ברחבי העולם, מה שגורם למדינות רבות לחשוק במידע.
ולא רק פייסבוק: גוגל סיפקה מידע על נתוני החיפוש והאימייל של 224 ישראלים במהלך 2014, ואילו ב”אפל” סיפקו מידע על 12 מכשירי אייפון של ישראלים בחצי השנה האחרונה.