שערוריה: המשטרה הצבאית הורתה לחפש “אמירות ימניות” במכשירי הטלפון הסלולארי של הלוחמים מגדוד ‘נצח יהודה’, העצורים מזה כשבוע בחשד שהיכו מחבל ערבי מבוקש שנעצר באיזור ג’נין – כך עולה ממסמך של מצ”ח.
במסמך מבקשים חוקרי מצ”ח ממפלג עבירות מחשב לבדוק את מכשירי הפלאפון של הלוחמים העצורים, וכותבים “דגשים לחיפוש”.
תחת הדגשים מופיעות המילים “הכאת פלסטיני” ו”אמירות ימניות”, בדגש על וואטס-אפ ופייסבוק.
עו”ד חי הבר, המייצג שניים מהלוחמים מטעם ארגון ‘חוננו’ אומר, כי מדובר בשערוריה של ממש: “היה עצוב ומזעזע לראות כי במהלך החקירה בחרו חוקרי מצ”ח לחטט במכשירי הטלפון הפרטיים של החיילים, לא רק בחיפוש אחר ראיות הקשורות לחקירה, אלא כהגדרתם – ‘אמירות ימניות’, דבר שללא כל ספק הוא לא רק חדירה לפרטיות, אלא חדירה לתחומים אשר לא צריכים להיות מעניינו של הצבא.
“מעניין היה לראות שחיפוש אחר אמירות שמאליות לא עומד על הפרק. נראה שהצבא שם לו למטרה לאתר או לקשור לעבירה פלילית כל חייל אשר ‘מעז’ להשתייך לצד הימני של המפה הפוליטית”.
שבעה לוחמים מגדוד ‘נצח יהוד’ה עצורים בחשד להכאת שניים או שלושה מחבלים במקרים שונים, כאשר האירוע המרכזי מיוחס לשלושה מהם.
באירוע הראשון נעצרו שלושה חיילים. על פי גרסת שלושת הלוחמים בתחקיר הצבאי, מחבל משוחרר שנעצר בפעילות מבצעית בכפר הסמוך למבוא דותן, בצפון מערב השומרון, הובל על ידם לשירותים, וכאשר סירב להמשיך וללכת, הפעילו נגדו כח סביר.
במצ”ח מייחסים להם גרימת חבלות נוספות בפניו של המחבל, על אף שאין מחלוקת כי קודם לאירוע השתולל המחבל העצור והטיח את ראשו בקיר וברצפה מספר פעמים.
החיילים טוענים כי נאמר להם שהאירוע יסגר בתוך היחידה ולפיכך שיתפו פעולה עם התחקיר, אך למרות ההבטחה העבירו מפקדיהם תלונה למשטרה הצבאית, שהחלה בגל מעצרים בפלוגה.
במצ”ח בחרו להאמין לגרסתו של המחבל, שטוען כי הטיח את ראשו בקיר משום שרצה שיפסיקו להכות בו, בעוד שחיילים נוספים שעל גרסתם נסמכת הפללת הלוחמים, מעידים כי המחבל הטיח את ראשו ללא סיבה, עוד בטרם הלוחמים הובילו אותו לשירותים.
ארבעה לוחמים נוספים נעצרו בימים האחרונים בעקבות מעצרם של השלושה, והם חשודים כי היכו מחבלים במקרים נוספים. אחד מהם שוחרר למעצר פתוח בבסיסו.
חמישה מהחיילים מיוצגים בידי עורכי הדין אהרון רוזה, חי הבר ואבי פינרסקי מארגון חוננו, והיום (חמישי) צפויה הפרקליטות הצבאית להגיש כתב אישום כנגד שבעת הלוחמים ולבקש את הארכת מעצרם עד לתום ההליכים נגדם.