הקרב על שינוי חוק הגיוס • ח”כים: “מאבק נגד הסחיטה של החרדים”
בעקבות הפרסום על הניסיונות של חברי הכנסת מהסיעות החרדיות לקדם את התיקון לחוק השוויון בנטל בצמוד להעברת תקציב המדינה, התקיימה הבוקר (רביעי) ישיבת חירום בהשתתפות ח”כ יעקב פרי וח”כ עפר שלח מיש עתיד, שחר אילן סמנכ”ל עמותת חדו”ש, ונציגי הפורום לשוויון בנטל, זהרה ברגר צור ומירי בראון.
לדברי המשתתפים, בישיבה הוחלט על “חידוש המאבק למען השוויון בנטל ועל מספר צעדים אופרטיביים”, מאחר שלטענתם מדובר ב”מצב חירום לאומי, ואנחנו לא מוכנים לשבת בשקט”.
בהודעת משותפת של משתתפי הישיבה נאמר: “אנחנו יוצאים היום למאבק משותף על דמותה של החברה הישראלית. מה שמונח כאן על כף המאזניים הוא ביטול מודל צבא העם וגיוס לכולם, כפי שאנחנו מכירים אותו.
“זה מאבק על התפרים הבסיסיים ביותר של החברה הישראלית. זה מצב חירום לאומי ואנחנו לא מוכנים לשבת בשקט כאשר מערערים את עקרונות היסוד של מדינת ישראל.
“אנחנו נאבק בזה בממשלה, נאבק בזה בכנסת, נאבק בזה ברחובות ונאבק בזה בתקשורת. נאבק בכל מקום ונייצג את אזרחי ישראל המשרתים שבזכותם קיימת מדינת ישראל”.
ח”כ יעקב פרי אמר: “יש עתיד יחד עם הארגונים למען השוויון בנטל יוצאים למאבק. למאבק נגד הסחיטה של המפלגות החרדיות במגמה לשנות עד כדי ביטול את חוקי השוויון בנטל. זוהי סחטנות פוליטית, זוהי פגיעה באחד מהחוקים היותר ערכיים והיותר חשובים למדינת ישראל במיוחד בימים האחרונים. מדובר בחוק שהביא כבר לפירות חיוביים.”
ח”כ עפר שלח: ” ראש המשלה, שר הבטחון ושרת המשפטים שותפים ביודעין למהלך שהם יודעים שהוא לא חוקי, הוא לא יעמוד בבג”צ ושמעמיד בסכנה את עצם השירות בצה”ל ואת עצם קיומו של צבא העם. כל זה בשביל לעמוד בהסכם קואליציוני מגונה שהוא הבסיס של הממשלה הזו. לציבור אסור לתת לדבר הזה את יד, זה נעשה במחשכים בכוונה כדי שזה יעבור עד ה-19 בנובמבר למען שרידות הממשלה. אם אנחנו לא נהיה כולנו כדי לעצור את זה, הדבר הזה יעבור וזה יהיה אסון לדורות למדינת ישראל.”
שחר אילן, סמנכ”ל עמותת חדו”ש לחופש דת ושוויון: “יש פה ניסיון לגנוב מחטף בחשכה של הנושא השנוי ביותר במחלוקת בחברה הישראלית. רוב גדול של החברה הישראלית תומך בכך שהשירות הוא חובה ולא רשות וביטול החובה לתלמידי הישיבות יהיה בגידה של הקואליציה בבוחריה.
זהרה ברגר-צור, מהפורום לשוויון בנטל: “אנחנו חוזרים למאבק על פניה של החברה הישראלית על ערך השירות והערבות ההדדית ומהותו של צבא העם שהולך ונעלם. לא ייתכן שהאפליה בין דם לדם והעברת הנטל למועטים תהיה הערך המרכזי בחברה. “
תגובות
אין תגובות